Nevzdávejte boj s povislými víčky

Pokud se citlivý sval v očním víčku vyčerpá, může ochabnout a způsobit svěšení víčka. Jaké máte možnosti, pokud se to stane i vám? Povolejte okurku nebo heřmánek!

Pokles očních víček je běžný stav, který postihuje muže i ženy všech věkových kategorií. Vyskytuje se, když přebytečná kůže a tkáň začnou zatěžovat horní víčko, což způsobuje onen unavený a někdy smutný pohled. Je to i váš případ? Nebojte se, existuje mnoho způsobů, jak pokles víček léčit.

Obličejová jóga

Obličejová gymnastika, někdy také nazývaná jako jóga, je cvičení, které se soustředí právě na svaly a kůži tváře. Cvičení lze provádět každý den a to zhruba 10 až 15 min. Na internetu jsou k dispozici inspirující videa, která zajistí, že cviky budete provádět správně (3).

Plátky okurky

Ukazuje se, že okurky nejsou jen chutným doplňkem vašeho salátu, ale také mocným nástrojem v boji proti pokleslým víčkům. Díky kyselinám (kyselině askorbové a kávové) obsaženým v této nenápadné zelenině dochází ke zmírnění zánětu a napnutí pokožky. Stačí položit dva plátky vychlazené okurky na zavřené oči – a 20 minut relaxovat. Je to jednoduchý, osvěžující způsob, jak si dodat omlazující vzpruhu, kterou si zasloužíte (3).

Hrozny

Ano, jezte více hroznů! Obsahují resveratrol, přírodní prvek, který zpomaluje proces stárnutí buněk (1). Začleněním většího množství hroznů do svého jídelníčku pomáháte své pleti k mladistvosti, ale také předcházíte jemným vráskám a zmenšování povislých očních víček. A pozor, vždy si můžete hroznovou šťávu nanést přímo na pokožku (i když mějte na paměti, že může být docela lepkavá).

Heřmánek

Pokud vás trápí pytlovitá nebo nafouklá oční víčka, sáhněte po sáčcích heřmánkového čaje. Heřmánek má přirozené protizánětlivé vlastnosti (2), díky čemuž je dokonalou složkou, která pomáhá snížit otoky a ochablost kolem očí. Chcete-li využít jeho účinků, jednoduše namočte dva čajové sáčky do horké vody a nechte je 15 až 30 minut vychladit v lednici. Poté je umístěte na oči a 25 minut odpočívejte.

Blefaroplastika

Jedním z nejoblíbenějších léčebných postupů je operace očního víčka, známá také jako blefaroplastika, jež se provádí v lokální anestezii. Sluší se dodat, že operace očních víček nevyžaduje hospitalizaci a je velice efektivním řešením (3).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7587336/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2982259/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK546705/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat