Věci, které umí levandulový olej s vlasy

Mnoho lidí se čím dál častěji obrací na prastaré bylinné přípravky, a to je jedině dobře! Momentálně se těší oblibě opojný levandulový olej, který dělá divy nejen s pletí, ale i s vlasy. Proč ho oceníte vy i vaše děti?

Levandulový olej se již dlouho používá jako parfém, pro aromaterapii a pro kožní aplikace. Stojí pár korun a doma by ho měl mít každý, kdo usiluje o to, aby měl krásné a zdravé vlasy. Z těchto důvodů si jej zamilujete!

Stimuluje růst

Bylo vědecky prokázáno, že levandulový olej podporuje růst vlasů a zvyšuje jejich sílu (1). Pokud si olej každý den vmasírujete do pokožky hlavy (a v této rutině setrváte minimálně několik týdnů) dočkáte se bohatší a pevnější kštice. Pro podporu účinku levanduli spárujte s bazalkovým a rozmarýnovým olejem. (Sluší se uvést, že levandulový olej je jedním z mála esenciálních olejů, jež lze bezpečně lokálně aplikovat přímo na pokožku, aniž by došlo k jejímu podráždění.)

Likviduje vši dětské

Směs levandule a oleje tea tree účinně předchází výskytu vší a také je likviduje. Tak na to myslete, až vám dítě přijde ze školky s něčím, o co rozhodně nestojíte. Pokud se tak stane, je vhodné smíchat 10 kapek levandulového oleje s pěti kapkami oleje z čajovníku a pár kapkami oleje nosného (zvolte mandlový nebo jojobový).

Vlasy rozdělte na části a rovnoměrně naneste směs esenciálních olejů na mírně vlhké vlasy a pokožku hlavy. Hřebenem se širokými zuby prameny rozčešte od kořínků ke konečkům, nasaďte sprchovou čepici a nechte dvě až tři hodiny působit. Poté vlasy umyjte šamponem a postup opakujte do zlepšení stavu.

Má relaxační účinky

K vypadávání vlasů dochází i v důsledku stresu. Proto přidejte několik kapek levandulového oleje do vody a tou si po pravidelném mytí šamponem vlasy opláchněte. Vůně levandule je známá svými relaxačními účinky na tělo a mysl, což ve výsledku redukuje ztrátu pramenů.

Na co si dát pozor?

Někteří lidé mohou při styku s levandulí trpět vyrážkami nebo kopřivkou. Před použitím jakéhokoli esenciálního oleje vždy proveďte test snášenlivosti na malém kousku kůže a vyčkejte na případnou reakci.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4843973/, www.organicfacts.net






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat