Problematické pleti může pomoci kyselina azelaová

Trápí vás akné, nechvalně známá růžovka, mastná pokožka nebo pigmentové skvrny? Účinnou zbraní může být kyselina azelaová. Ta za vaši krásu bude nekompromisně bojovat!

Pokud jde o víceúčelovou péči o pleť, jen málo účinných látek má takovou sílu jako kyselina azelaová. Co je zač a proč se o ní tolik mluví?

V boji proti nedokonalostem nezná bratra

Není třeba nijak zastírat, že humbuk okolo nových a nových zprostředkovatelů krásy nebývá vždy oprávněný a opodstatněný. Naštěstí to v případě zmíněné kyseliny neplatí! Ta vtrhla do kosmetického světa jako lavina a sklízí jednu pochvalu za druhou. Nejprve tedy trocha vzdělávací teorie, souhlasíte? Kyselina azelaová je látkou, jenž se přirozeně vyskytuje na povrchu pleti. Kromě toho se nachází v různých celozrnných cereáliích, ječmeni nebo třeba v žitu. Je rozpustná ve vodě a mívá podobu čistého krystalického prášku bílé až nažloutlé barvy.

Když se přírodě musí trochu pomoct

Její výrazně účinnější syntetická verze se běžně přidává do pečujících produktů určených pro problematickou, aknózní a mastnou pleť. Sehrává totiž důležitou úlohu v hojení, přičemž má vynikající antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti a reguluje tvorbu mazu. Báječně funguje i jako jemný peeling, aniž by způsobovala podráždění kůže. Kyselina azelaová navíc podporuje správný metabolismus buněk a vlivem antioxidačního působení zabraňuje předčasnému stárnutí. Vhodná je také k odstraňování nadměrné pigmentace a léčbě obtěžujících vyrážek. Není tohle spása, kterou jste tak dlouho hledali?

Blahodárná péče bez podráždění

Protože je tato kyselina jemná a nedráždivá, hodí se pro všechny typy pleti. Nějaká pravidla používání tu ale přece jenom jsou. Jelikož se jedná o aktivní látku, neměla by se kombinovat s dalšími aktivními složkami, jako je například vitamin C nebo retinol. Její nanášení se doporučuje pouze na postižená místa. Před první aplikací je dobrou praxí učinit test snášenlivosti, a to třeba na hřbetu ruky. Na závěr se sluší dodat, že krémy a séra s obsahem kyseliny azelaové lze koupit v lékárně i na internetu.

Zdroj: www.houseofwellness.com.au/beauty/azelaic-acid






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:57
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:33

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat