Kdy vaše ruce zoufale potřebují krém

Zimní měsíce jsou již dávno za námi, ale to neznamená, že ze své denní rutiny máte vyhodit krém na ruce. Zde jsou tři hlavní příznaky, že ho stále akutně potřebujete!

Krémy na ruce jsou nutností, neboť bez nich se kůže vysuší a podráždí. Kutikuly se roztřepí a otlučou. Jemné linky a papírově tenká pokožka vypadají 10krát hůře. Zkrátka a dobře, nejen, že krémy na ruce mohou pomoci vaší pokožce vypadat živější a zdravější, ale pečují i o váš dobrý pocit. Že se bez nich s nástupem teplejších měsíců obejdete? Tak to rozhodně neplatí, pokud pozorujete tyhle signály.

Hřbety rukou vypadají strašidelně

Krepová pleť – nebo jemná pleť s jemnými linkami připomínajícími krepový papír – je způsobena ztenčováním kůže (věkem.) Tento vzhled se dá přičíst poklesu kolagenu a elastinu a také nedostatku vlhkosti. Jednou z nejčastějších oblastí, kde se lidé setkávají s krepovou kůží, jsou hřbety rukou.

Z tohoto důvodu hledejte krémy na ruce s hydratačními látkami, jako je aloe vera, bambucké máslo, skvalen a peptidy. Kromě hydratace byste měli kolagenovou vrstvu chránit i s pomocí antioxidantů. Právě ony zmírňují záněty a poškození volnými radikály. Vaše „mazadla“ by tak kromě jiného měla obsahovat koenzym Q10, vitamin C, vitamin E nebo rostlinné oleje a extrakty.

Nehtová kůžička a nehty jsou opotřebované a ošoupané

Je to více než jen estetický problém. Roztřepená a poškozená kůžička může být voláním o pomoc. Kutikuly jsou ochrannou bariérou kolem nehtového lůžka a kůže a udržují vaše prsty v bezpečí. A když kůže nebo nehty vyschnou nebo se poškodí, může to vést k větším problémům. Pravidelná hydratace nehtů je přitom nejjednodušší způsob, jak tento proces zastavit. Jen se ujistěte, že při nanášení krému do středu dlaní masírujte i samotná lůžka.

Kůže se snadno podráždí

Jsou vaše ruce citlivé na dotek? Nebo máte po umytí pocit napjatosti a svědění? I to je známkou toho, že vaše kožní bariéra byla narušena. Dobrou zprávou je, že kůže je poměrně odolná, takže pokud sáhnete po hydratačním krému na ruce, vše se vrátí do normálu.

Zdroje: www.mindbodygreen.com, www.soultree.in






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat