Stará řasenka se ještě může hodit

Vyhodit starou řasenku? A proč? Ještě vám krásně poslouží, a to na úpravu obočí, peeling rtů i zkrocení neposedných vlasů.

Ať už se líčíte každý den nebo jen příležitostně, jistě máte ve své kosmetické taštičce i řasenku. Vždyť stačí pár tahů a rázem je úplně jiný vzhled i pohled! Kolik došlých a starých řasenek jste za svou zkrášlující éru už vyhodila? Bylo jich hodně, že? Možná se to nedá ani spočítat. Co kdybyste ale příště udělala výjimku a tuhle pomocnici opětovně použila?

Nejdřív práce, potom zábava

Říkáte si, k čemu by se vám ten unavený štěteček a prázdnotou zející tubička mohla asi tak hodit? K tomu se brzy dostaneme. Prvním a důležitým krokem je důkladná dezinfekce obojího. K tomu vám postačí roztok saponátu nebo kapka nějakého vysokoprocentního alkoholu. Proč se tím vůbec zabývat? Jde o likvidaci nashromážděných bakterií, které způsobují infekce. A že se jich tam za dobu používání řasenky nashromáždilo více než dost. Jakmile bude vydezinfikováno, propláchnuto a osušeno, můžete se těšit na výsledek vašeho recyklačního počínání. Zde je pár vychytávek!

Gel na obočí za babku

Kromě vlasů si v zájmu perfektního vzhledu pročesáváme i obočí, protože se tímto způsobem dá pěkně vytvarovat. Běžně k tomu používáte speciální gel? Pak jistě víte, že jeho cena začíná na dvou stokorunách. Ovšem když si do prázdné řasenky dáte trochu vazelíny, která se v drogerii dá sehnat i za 30 korun, tvarující gel na obočí máte k dispozici také. A dá se říct, že multifunkční!

Peeling, po kterém budou rty k zulíbání

Popraskané rty moc parády nenadělají. Nemluvě o tom, že jsou pocitově hodně nepříjemné. K odstranění odumřelé kůže a poškozených buněk se jemné kartáčky využívají již od pradávna, tak klidně vyzkoušejte ten od řasenky navlhčený vazelínou. Je šetrnější než kartáček zubní a z vašich rtů udělá hotový skvost. Mimochodem, stejný „nástroj“ zkrotí i podrůstající vlasy, které trčí z culíku. Stačí máznout a je vystaráno!

Zdroj: www.stylecraze.com/articles/ways-you-can-use-your-old-mascara-wand/






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat