Stará řasenka se ještě může hodit

Vyhodit starou řasenku? A proč? Ještě vám krásně poslouží, a to na úpravu obočí, peeling rtů i zkrocení neposedných vlasů.

Ať už se líčíte každý den nebo jen příležitostně, jistě máte ve své kosmetické taštičce i řasenku. Vždyť stačí pár tahů a rázem je úplně jiný vzhled i pohled! Kolik došlých a starých řasenek jste za svou zkrášlující éru už vyhodila? Bylo jich hodně, že? Možná se to nedá ani spočítat. Co kdybyste ale příště udělala výjimku a tuhle pomocnici opětovně použila?

Nejdřív práce, potom zábava

Říkáte si, k čemu by se vám ten unavený štěteček a prázdnotou zející tubička mohla asi tak hodit? K tomu se brzy dostaneme. Prvním a důležitým krokem je důkladná dezinfekce obojího. K tomu vám postačí roztok saponátu nebo kapka nějakého vysokoprocentního alkoholu. Proč se tím vůbec zabývat? Jde o likvidaci nashromážděných bakterií, které způsobují infekce. A že se jich tam za dobu používání řasenky nashromáždilo více než dost. Jakmile bude vydezinfikováno, propláchnuto a osušeno, můžete se těšit na výsledek vašeho recyklačního počínání. Zde je pár vychytávek!

Gel na obočí za babku

Kromě vlasů si v zájmu perfektního vzhledu pročesáváme i obočí, protože se tímto způsobem dá pěkně vytvarovat. Běžně k tomu používáte speciální gel? Pak jistě víte, že jeho cena začíná na dvou stokorunách. Ovšem když si do prázdné řasenky dáte trochu vazelíny, která se v drogerii dá sehnat i za 30 korun, tvarující gel na obočí máte k dispozici také. A dá se říct, že multifunkční!

Peeling, po kterém budou rty k zulíbání

Popraskané rty moc parády nenadělají. Nemluvě o tom, že jsou pocitově hodně nepříjemné. K odstranění odumřelé kůže a poškozených buněk se jemné kartáčky využívají již od pradávna, tak klidně vyzkoušejte ten od řasenky navlhčený vazelínou. Je šetrnější než kartáček zubní a z vašich rtů udělá hotový skvost. Mimochodem, stejný „nástroj“ zkrotí i podrůstající vlasy, které trčí z culíku. Stačí máznout a je vystaráno!

Zdroj: www.stylecraze.com/articles/ways-you-can-use-your-old-mascara-wand/






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat