Výhody a nevýhody micelárních vod

Existuje spousta různých způsobů, jak odstranit make-up, ale některé jsou pro vaši pleť lepší než jiné. Mnoho kožních odborníků se však shoduje, že chemické ubrousky na odličování nemusí být tou nejzdravější volbou, ale o nejlepší variantě se dá diskutovat. Jak je to s micelárními vodami?

Jednou z oblíbených metod odličování je použití micelární vody. Co to vlastně je? Tato forma odstraňování make-upu pochází z Francie, ale během posledních zhruba deseti let si získala celosvětovou popularitu, a to především díky jemné a hydratační povaze micelární vody a snadnému použití. Micelární vody obsahují „micely“ neboli malé kuličky povrchově aktivních látek s částí milující vodu. Když se micely dotknou pokožky, účinně odstraňují make-up a nečistoty. Ovšem jak už to bývá, existují výhody i nevýhody.

Proč micelární vody používat?

Micelární vody jsou lepší než vlhčené ubrousky. Jemně, ale účinně odstraňují líčení i nečistoty, a to bez intenzivního tření pleti. Navíc jsou bezpečné i pro citlivou a suchou pokožku. Jejich dalším benefitem je to, že poskytují první, základní čištění. Při metodě dvojitého čištění má první čištění odstranit nečistoty, make-up a opalovací krémy, to druhé pleť omývá a dočišťuje. Při použití micelární vody je o první krok postaráno. Pohodlné balení, jež se hodí nejen pro cestování, je už jen třešničkou na dortu.

Proč micelární vody nepoužívat?

I když micelární voda dokáže odstranit většinu základních make-upů, nemusí nutně rozpouštět super odolné produkty. Pro každého, kdo nosí silnou bázi nebo lepkavou řasenku, jsou vhodnější olejové čističe. Používání micelární vody na jednorázové vatové tamponky navíc rozhodně není ekologické. Také platí, že v pozoru by měli být ti, kdo se potýkají s pupínky a akné. Jelikož tato složka neodstraní 100 % make-upu, jak již bylo uvedeno, pro krocení nevzhledných vřídků se doporučují spíš olejové čističe s nekomedogenními složkami, jako je hroznový nebo jojobový olej.

Jak micelární vodu používat?

Abyste micelární vodu používali správně a vytěžili ze svého produktu maximum, dodržujte tyto rady. Jednoduše naneste micelární vodu na vatový tampon (nebo se rozhodněte pro ty opakovaně použitelné), aplikujte ji na obličej a nechte chvíli působit. Poté začněte se samotným odličováním. Nejlepší je, abyste se během tohoto procesu vyhnuli tlaku na pokožku. Pamatujte, že poté budete následovat druhé čištění, takže je v pořádku, pokud vaše pleť není stoprocentně čistá. V každém případě je nutné ji dočistit, kupříkladu tonikem.

Zdroje: www.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jocd.13591 - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat