Mějte světlejší vlasy i bez odbarvovače

Odbarvovač a postupný rozjasňovač vlasů se dá koupit v každé drogerii. Je velmi účinný, ale také škodlivý. Z tohoto důvodu se mnoho lidí ptá, zda lze vlasy zesvětlit bez použití chemických prostředků. Tady je odpověď!

Žádná domácí metoda vás nepromění z brunetky na blond, jako by to udělal odbarvovač, ale jemného výsledku lze přece jen dosáhnout. Jak a čím? Vyzkoušejte tyhle přírodní metody!

Citronová šťáva

Pravděpodobně jste již slyšeli o roztoku citronové šťávy, ale opravdu to funguje? Citrónová šťáva má vysoký obsah kyseliny citronové a na vlasy působí téměř jako odbarvovač. Naneste ji na prameny a vyrazte na slunce nebo jednoduše vyfoukejte vlasy fénem.

Ocet

I ocet se pro účely zesvětlení hodí. Smíchejte dvě lžíce octa, jednu lžíci medu a jednu lžíci arganového oleje. Do směsi přidejte ještě špetku skořice, hotovou ji vmasírujte do vlasů a poté je pročešte kartáčem. Hlavu zabalte do fólie a nechte působit přes noc. Jen pozor, ocet má vysoké pH, takže by se neměl aplikovat až příliš často.

Vystavení slunci

Vlasy se přirozeně zesvětlují pod UV paprsky, proto se vystavte slunci. Opět však platí, že všeho s mírou. UV paprsky ve skutečnosti degradují jak protein, tak melanin, což má za následek, že se prameny vysuší, takže nevýhody rozhodně převažují nad potenciálními klady.

Heřmánkový čaj

V neposlední řadě tu máme heřmánkový čaj. Někteří tvrdí, že i tato složka může prameny jemně zesvětlit. Bonusem navíc je fakt, že heřmánek obsahuje flavonoid zvaný kvercetin, který se používá ke stimulaci růstu vlasů. Z bylinky připravte silný odvar a pravidelně jím vlasy oplachujte – a klidně ho nechte alespoň 20 minut působit. Čím světlejší je váš přirozený odstín vlasů, tím viditelnější efekt bude.

Jak vlasy chránit vlasy před poškozením?

Zesvětlování je postupný proces a vyžaduje seriózní domácí péči. Používejte šampon a kondicionér s vyživujícími složkami, jako je keratin, biotin, hydrolyzovaná quinoa, aminokyseliny nebo proteiny, které vlasy pomáhají oživit. Také vynechte silikony. Ty sice dokážou vyhladit kutikulu a zvýšit lesk, ale také mohou vytvořit film podél vlasového stvolu, jež zabrání vlasům dosáhnout správné rovnováhy vlhkosti. Dále omezte používání horkých nástrojů. (Pokud je to nutné, vždy předem použijte tepelnou ochranu.) Na konečky nanášejte výživná séra.

Zdroje: www.dermstore.com/blog/how-to-lighten-your-hair/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:21
33 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:10

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat