Jak se stát královnou pláže: Doplňky pro dokonalý letní look

02.06.2023 | Krása a móda

Výběr plavek není jednoduchá záležitost. Pokud jste už své vysněné v moři produktů ulovila, je na čase zamyslet se nad plážovými doplňky. Správně zvolé šaty nebo pareo pozvednou plavkový outfit o úroveň výš.

Mějte pod čepicí (nebo pod kloboukem)

Letní slunce bývá neúprosné i v našich podmínkách. Pokud se ale chystáte do nějaké exotické destinace, rozhodně si s sebou nezapomeňte zabalit pokrývku hlavy. Ideální jsou klobouky, které částečně zastíní tvář, schovají před sluncem hlavu, a navíc vypadají naprosto skvěle. Ochráníte díky nim i své kadeře, aby v létě netrpěly. Mořská voda v kombinaci se sluníčkem vlasy vysušuje. Ty se pak třepí, lámou a v případě barvených vlasů se mohou změnit i barevné pigmenty. Místo blonďaté hřívy se tak můžete vrátit z dovolené třeba s nazrzlou slámou. Nejlepší volbou k vodě jsou slamáky bez podšívky, které jsou prodyšnější než látkové klobouky a umožňují pokožce dýchat. Alternativou jsou stylové kšilty, které ale plní jen funkci zastínění očí.

Velkou popularitu si v posledních letech získávají takzvané rybářské kloboučky, které se vrátily do módy. Jsou ale šité z pevné látky, často i s podšívkou, takže hlava se v nich může potit. Výhodou je, že je můžete namočit do vody, což se hodí na zchlazení i jako prevence úpalu i úžehu.

Ochrana před sluncem i stylový outfit

Výběr dámských plážových doplňků je ohromný. Pokud tedy tápete, jaký kousek si pořídit, zaměřte se na to, co od daného modelu očekáváte. Asi nejuniverzálnější variantou jsou plážové přehozy a parea. Jedná se v podstatě o veliký šátek, který má nespočet způsobů nošení a vázání. Pareo lze přehodit jen tak přes ramena při sezení na osušce, nebo může dokonce posloužit přímo jako deka na opalování. V pár snadných krocích ho ale proměníte v krásnou sukni nebo zajímavé šaty díky jednoduchému uvázání. Nevíte si s vázáním parea rady? Pro letní styl, případně zahalení zadečku a nohou vám skvěle poslouží i zavinovací sukně.

Alternativou k plážovým přehozům jsou kimona. Ty, jak už název vypovídá, střihově vychází z tradičního japonského oděvu. Kimona mají zpravidla délku těsně pod zadek nebo do půli stehen, široké vzdušné rukávy a zavinovací střih se šňůrami nebo páskem pro stažení a zavázání. Kromě klasických můžete narazit i na modely z krajky, které vypadají skutečně luxusně a dodají vám šmrnc.

Šaty pro každou příležitost

Máte raději klasické střihy? Pak sáhněte po plážových šatech. Od běžných letních šatů se v podstatě liší pouze tím, že jsou ušity z lehčích materiálů, často průhledných, aby daly vyniknout plavkám. Na plážovou party nebo do baru si vyberte odvážnější střihy bez ramínek nebo s úzkými špagetovými ramínky. Jako ochranu před sluncem ale vždy zvolte model s rukávy, který ochrání ramena a ruce před spálením. Na výlet do města se hodí třeba krátké háčkované šaty, které skvěle doplní džínové šortky. Pro romantičtější vzhled můžete obléct vzdušný bavlněný model s madeirou.

Kabelku vyměňte za plážovou tašku

Máte-li místo koupání v dochozí vzdálenosti, potřebujete plážovou tašku, do které zabalíte všechny potřebné věci od deky přes opalovací přípravky po knihu. Narozdíl od klasických kabelek jsou tašky k vodě o mnoho prostornější a odolnější. Díky použití materiálů jako je polyester a bavlna se jen tak nepoškodí a nepoškrábou, což by se mohlo stát u kožené či koženkové kabelky. Velmi stylové jsou pak tašky z přírodních materiálů jako je sláma či juta. Někomu může vadit to, že plážové tašky mají většinou jen jednu velkou kapsu a žádné zapínání. To se dá nicméně snadno vyřešit tím, že si pořídíte menší zapínací taštičky, do kterých dáte jak mokré plavky, tak drobnosti jako klíče, jelení lůj nebo opalovací krém.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat