Nejlepší esenciální oleje proti vráskám

Potřebuje vaše pokožka rychlou omlazující terapii? Vyslyšte její prosby. Své služby nabízí esenciální citron, šalvěj, rozmarýn, santalové dřevo nebo granátové jablko.

Vrásky? To jsou mrchy! Objevují se, kde se jim zlíbí, čím nám chtějí naznačit, že začínáme patřit do starého železa. Nechcete je nechat vyhrát? Dobře děláte, zkrotit se totiž dají. Jak si v jejich likvidaci stojí třeba esenciální oleje?

Víc než jen vůně

Esenciální oleje jsou vysoce koncentrované, proto jsou bohaté na antioxidanty, které vám v boji se stárnutím mohou pomoci vyhrát. Zabraňují totiž poškození volnými radikály a podporují hydrataci, přičemž působí proti rozpadu kolagenu a stimulují regenerační procesy. Na rozdíl do komerčních omlazujících produktů tyto vonné olejíčky neobsahují kontroverzní chemické látky, což je další plus. Jsou také dostupné a nestojí tisíce – i proto jsou v oblasti péče o pokožku stále oblíbenější. Které zahrnout do své kosmetické strategie a běžné denní rutiny?

Výběr je velký!

Prvním vítaným spojencem je esenciální citron, který tlumí oxidační stres, posiluje obranyschopnost kožní bariéry a výrazně zpomaluje tvorbu vrásek (1). Nutno ovšem podotknout, že tento prostředek by se měl vždy používat pouze ve večerních hodinách, neboť zvyšuje fotosenzitivitu kůže, proto se po jeho nanesení nedoporučuje vystavovat se slunci, a to alespoň po dobu deseti hodin. Dalším parťákem je esenciální rozmarýn, který příznivě ovlivňuje celkové zdraví pokožky a díky antioxidační aktivitě předchází nepříznivým změnám přirozených lipidů (2).

Když dřevo, tak santalové

Proti stárnutí efektivně zbrojí i santalové dřevo, které jde mimochodem využít i v případě otravných bradavic (3). Účinnou zbraní je také esenciální šalvěj (4) a granátové jablko, jež zachovává pružnost pokožky (5). Ať už si vyberete jakéhokoli voňavého bojovníka, před aplikací ho vždy zřeďte, nejlépe pak s olejem kokosovým, mandlovým, jojobovým, argonovým nebo olivovým.

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10713866/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10937349/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5749697/, (4) www.citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.322.6512&&rep=rep1&&type=pdf, (5) www. researchgate.net/publication/282908892_Pomegranate_seed_oil_increases_the_expression_of_alpha_1_type_I_collagen_elastin_and_telomerase_reverse_transcriptase_genes_in_Oryzias_latipes_embryos






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat