Opálení prodlouží jojobový olej

Bronzový, sluncem políbený vzhled je sexy! Co tuhle letní záři prodlouží? Jojobový olej z drogerie!

Primárním trikem, jak si udržet perfektní letní záři, je hydratace. Suchá pokožka je totiž matná, dokonce se může i loupat. Proto je aplikace hydratačního krému či oleje nezbytně nutná.

Bohužel, mnoho běžně dostupných „zvlhčovačů“ je vyrobeno převážně ze syntetických chemikálií, které pleť v tom horším případě podráždí. Navíc některé hydratační „zázraky“ na pokožce zanechávají mastný film, který jí zabraňuje dýchat. Už toho máte dost? Vsaďte na jistotu, jojobový olej k létu patří jako nic jiného!

Nejdřív sprcha, potom hydratační péče

Jojoba je přírodní změkčovadlo, což znamená, že se snadno vstřebává a pomáhá zlepšovat přirozenou bariéru pro „uzavření“ vlhkosti. Zároveň pleti dodává svěží, orosený lesk, jež prodlužuje opálení. Chcete-li použít jojobový olej, jednoduše se jím natřete ihned po koupeli, a to včetně obličeje.

Od hlavy až k patě

Můžete jej také přidat do současného hydratačního krému. A nezapomínejte na rty, nemají žádné vlastní mazové žlázy, které by jim pomáhaly, tudíž potřebují pomoc, aby zůstaly vlhké. (Pokožka v těchto místech je tenčí než kůže na zbytku vašeho obličeje.) Vyzkoušet můžete i hotové přírodní jojobové balzámy.

Jojobový olej snese i pokožka se sklony k akné

Mnoho lidí, kteří trpí na akné, chtějí vědět, zda je jojobový olej tou nejlepší volbou. Pravdu? Jojobový olej je nekomedogenní, což znamená, že neucpává kožní póry a nezpůsobuje tak pupínky a akné. K tomu je i hypoalergenní.

Pokud vás trápí skvrny po akné, které již nereagují na váš současný lék, může vám jojoba pomoci. K pozitivním zprávám patří i jeho trvanlivost. V případě, že se skladuje na tmavém a chladném místě, vydrží až pět let. A to s minimálními náklady na pořízení. Jojobový olej se dá sehnat již za 170 korun, přičemž téměř neubývá – stačí pár kapek denně.

Prostě must have prostředek

Myslete na to, že během léta je naše tvář vystavena mnoha nástrahám od slunce po opalovací krémy a pot. Naštěstí jojobový olej bojuje za čistou a hydratovanou pleť chráněnou jak před živly, tak i nečistotami.

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8197201/






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat