Létem podrážděná pokožka si zaslouží zklidnit

Léto je v plném proudu. Přináší grilování, dovolené, ale bohužel i podrážděnou a spálenou pokožku. Co na ni platí? Levandulová voda a kvasnice!

Slunce je nejčastějším viníkem podráždění kůže. Kdo chce jeho negativní vliv zmírnit, pravidelně nanáší opalovací krém a natírá jej každé dvě hodiny. Ještě důležitější je pleť čistit kvůli potu, který ucpává kožní póry. Pokud je však pokožka zanícená nebo podrážděná, doporučuje se používat hydratační mycí nebo micelární přípravek, aby se zabránilo dalším škodám. A co dalšího pro svoji pokožku můžete udělat?

Provádějte peeling, ale nepřehánějte to

Hlavním účelem peelingu je odstranění odumřelých buněk pokožky, což výrazně zlepšuje vzhled pleti. S peelingem je pokožka jemnější a hladší, ale také připravená na vstřebávání přípravků. Jemné „obrušování“ zároveň předchází nerovnoměrnému opálení. Peeling provádějte jednou, maximálně dvakrát týdně. Pokud i po hydrataci vidíte šupinky, je v pořádku, že po něm nárazově sáhnete i častěji.

Hydratujte, hydratujte, hydratujte

Pleťové mlhy, zvláčňující krémy i hydratační kosmetické ubrousky, ideálně s obsahem aloe vera a kyseliny hyaluronové, pokožku zklidňují a zajišťují, že nebude vysušená. V případě, že cítíte pnutí, případně se i přes veškerou snahu spálíte, vyvarujte se slunci, preferujte studené obklady a chraňte se oblečením. Od nepohodlí uleví i levandulová květinová voda. Má totiž uklidňující vlastnosti, které mohou pomoci zmírnit podráždění a zánět pokožky. Tento účinek je užitečný převážně pro citlivou a podrážděnou pleť.

Budete-li někde na cestách bez možnosti nákupu této letní vychytávky, požádejte provozovatele nějaké restaurace nebo bistra o kostku droždí a trochu studeného mléka. Obě tyto suroviny smíchejte a kašičku naneste na potřebná místa. Kvasnice umí zázraky, vytahují horkost a ulevují sluncem rozdrážděné pokožce.

Nezapomínejte na komplexní péči

Vzhledem k tomu, že se toho během léta děje tolik, se mnozí lidé soustředí výhradně na svůj obličej. Nepodceňujte to, pozornost potřebuje i zbytek těla. Po sprchování na nohy, ruce i záda vždy aplikujte hluboce hydratační mléko či olej. U druhého jmenovaného však mějte na paměti, že některé z rostlinných olejů jsou velmi komedogenní – ucpávají póry. Jde hlavně o olej kokosový a lněný.

Zdroje: www.bebeautiful.in/all-things-skin/seasonal/how-to-calm-irritated-summer-skin






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat