Zbytečné chyby při holení intimních partií

Asi už víte, že se při holení nemá používat tupá čepel, že dlouhé chloupky je lepší před použitím strojku zastřihnout nůžkami nebo že krém na holení je lepší než sprchový gel. Ale znáte chyby, kterých se většina lidí při holení intimních partií dopouští?

Pokud se holíte v intimních partiích, pak možná uvítáte pár rad, které vám pomohou předcházet nepříjemnému svědění nebo pořezání.

Holíte se hned na začátku sprchy

Skočíte do sprchy, nanesete si sprchový gel nejprve na intimní partii a hned sáhnete po žiletce? Bylo by lepší, kdybyste odstranění chloupků odložili až na konec sprchování. Protože pak je vaše pokožka lépe připravena na holení a vlasové folikuly jsou jemnější, což následně snižuje riziko podráždění pokožky holením.

Peeling před holením

Pokožka po peelingu je lépe připravena na holení. Za prvé – žiletky budou po hladké kůži klouzat snadněji a bude možné úspěšněji odstranit chloupky. A za druhé, po holení je menší riziko zarůstání chloupků.

V intimní oblasti používáte své běžné tělové mléko

Pokud je vaše pokožka po holení v intimní oblasti podrážděná a napnutá, možná používáte tělové mléko k uvolnění pokožky. Jenže to je špatně. Tělová seženete ho například v lékárně.

Holíte se na suchou pokožku

Zapomněli jste se oholit, ale chystáte se na výlet s koupáním? Ruku na srdce – také sáhnete po žiletce a oholíte se v takových chvílích na suché pokožce? Ale to pro vaši pokožku není vůbec dobré! Udělejte si alespoň čas na přidržení teplé až horké žínky na kůži po dobu několika sekund, než zapojíte do práce čepel. Jinak může dojít k drobným poraněním nebo červeným skvrnám.

Nosíte špatné spodní prádlo

Právě jste se oholili a pak – samozřejmě – chcete zazářit ve svém nejkrásnějším krajkovém prádle? Raději dopřejte své pokožce ještě pár hodin na zotavení z holení a sáhněte po starých dobrých, ale lepších (protože jsou prodyšné) bavlněných spodkách. Tím se také snižuje riziko zarůstání chloupků.

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:07
14 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:07

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat