Bhringraj olej je spásou pro pomalu rostoucí vlasy

Prostředků, které z nekvalitních vlasů udělají hotový skvost, není nikdy dost. Bhingaraj olej je jedním z nich! Jeho účinky potvrzuje i věda, proto mu svou hřívu bez obav svěřte.

Kokosový, olivový, ricinový, mandlový, avokádový… Že všechny propagované trendy oleje zlepšující kvalitu vlasů už dávno znáte? Co když ne? O téhle tekuté zbrani jste slyšeli?

Léčivo s kosmetickými přednostmi 

Bhingaraj olej. Uznáváme, že při vyslovování jeho názvu si kdekdo zamotá jazyk. Ale až poznáte přednosti a účinky, tuhle komplikaci pustíte z hlavy. Rostlina, z níž se tento olejíček získává, je v ajurvédské medicíně pověstná tím, že nesmírně podporuje zdraví jater, přičemž posiluje imunitu a upevňuje duševní rovnováhu. Schopností má ale víc. To, že je přezdívána královnou vlasů, má svůj důvod.

 

Skutečně rychlý růst

Chcete, aby vám koruna krásy rostla mnohem svižněji? A víte, že je to vážně reálné? Zmíněný prostředek se o to postará. A nejsou to jen plané řeči! Na jeho potenciál poukazuje i studie (1) zveřejněná v magazínu Archives of Dermatological Research. Dle jejích poznatků urychluje růst vlasů a stejně spolehlivě působí i proti nadměrnému vypadávání. Je tu také ještě něco navíc. A každá žena to přivítá všemi deseti.

Šediny, dejte si pauzu!

„Bhingaraj olej představuje báječnou antioxidační ochranu, neboť je významným zdrojem vitaminu E,“ popisuje americká dermatoložka a specialistka holistické medicíny Jennifer Davis Alexander (2). Sluší se vysvětlit, že jmenovaný vitamin neutralizuje volné radikály pocházející z UV záření i znečištěného životního prostředí, díky čemuž zabraňuje nejen poškození, ale i předčasnému šedivění. A co třeba lupy? Poradí si tenhle zázrak i s nimi?

Zdravá pokožka hlavy – žádné trable

Zmíněná odbornice poukazuje i na to, že co se týká protizánětlivých a antimikrobiálních vlastností, má uvedený uctívaný ájurvédský olej mimořádný přínos. Jeho pravidelné používání příznivě ovlivňuje celkový stav pokožky hlavy, díky čemuž minimalizuje i ty otravné lupy. Jak ho aplikovat? Stačí ho po běžném mytí hřívy vmasírovat ke kořínkům a následně nanést po celé délce.

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18478241/, (2) www.realsimple.com/bhringraj-oil-7964485






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat