Mapování obličeje odhalí příčiny kožních problémů

Pokud jste jako většina lidí, alespoň občas se potýkáte s akné, suchostí, zarudnutím a známkami nerovnoměrného tónu pleti. Pokud vás zajímají příčiny kožních problémů, vyzkoušejte mapování obličeje.

Mapování obličeje – neboli face mapping – je teorie s tisíciletou historií, která má kořeny ve starověké čínské medicíně i v ájurvédské medicíně.

Praktici, kteří ještě dnes používají techniky mapování obličeje, nám říkají, že základní předpoklad je tento: Kde se na vaší tváři objevují nemoci jako akné nebo zarudnutí, reprezentují to, co se děje jinde ve vašem těle, zejména v hlavních orgánech, jako jsou ledviny, játra a srdce.

Co je mapování obličeje?

Mapování obličeje je starodávná lékařská technika, která vytváří souvislosti mezi problémy ovlivňujícími něčí tvář a celkovým zdravím dané osoby.

Někteří odborníci, včetně určitých dermatologů, považují mapování obličeje za přístup, který kombinuje prvky filozofie východní a západní medicíny. Je to proto, že bere v úvahu různé příčiny kožních/obličejových stavů, jako jsou alergie, strava, stres, hormony, genetika, stáří nebo typ osobnosti/tělesná konstituce (také nazývané dóši).

Mapování obličeje kvůli akné je jednou z nejpopulárnějších využití této teorie. Myšlenka je, že akné, které se opakovaně objevuje na určitých místech na obličeji, jako je brada nebo čelo, má specifické příčiny.

Lze ale také použít k léčbě zarudnutí, vyrážky způsobené potravinovými alergiemi, otoků a vrásek.

Základní příčiny kožních problémů podle face mapping

Skvrny na čele

Tmavé nebo červené skvrny na čele mohou signalizovat nemoci tenkého střeva a močového měchýře. Mohou mít ale spojitost i s nezvládnutým stresem, špatným trávením a nedostatkem spánku.

Akné mezi/nad obočím nebo oblastí nosu

Údajně představují nerovnováhu v ledvinách, žaludku, močovém měchýři nebo slezině. Když se akné objeví v blízkosti nosních dírek, může to být také spojeno s problémy souvisejícími se střevem a zánětem tenkého střeva.

Linky/vrásky mezi obočím na pravé straně

Mohou naznačovat, že potlačujete emoce, jako je hněv. Podle tradiční čínské medicíny to může souviset se špatnou funkcí jater.

Linky/vrásky na levé straně očí

Ty mohou představovat problémy s funkcí jater a sleziny.

Vrásky nad obočím

Představují problém s funkcí srdce.

Otoky pod očima

Prý souvisí se špatnou funkcí ledvin.

Akné na bradě, kolem úst a na čelisti

Je údajně způsobeno nerovnováhou v reprodukčním systému, stejně jako v tlustém střevě nebo žaludku. Když se akné tvoří pod rty a pod bradou, může to znamenat, že celý trávicí systém nefunguje správně, včetně sleziny a ledvin.

Červené tváře

Souvisí s dysfunkcí žaludku, jater a plic. Může také naznačovat imunitní odpověď, respirační problémy nebo alergie.

Červený nos

Mohou naznačovat problémy související se srdcem, jako je vysoký krevní tlak a zánět.

Podráždění na krku

Může představovat stres, který ovlivňuje imunitní systém.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6851972/ - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat