Efektivní triky pro hustší vlasy

Hustá dlouhá hříva vlající ve větru – typický obrázek každé reklamy nebo romantického filmu. Bohužel ve skutečnosti se takovými vlasy může pochlubit jen málokdo. Máme pro vás pár tipů, jak si husté vlasy dopřát také.

Husté vlasy jsou snem každé ženy. Bohužel struktura a plnost vlasů je dána geneticky. Přesto můžeme ze svých vlasů dostat maximum a pomocí pár triků vytvořit větší plnost. 

Správná péče je základ

V první řadě je důležité vyhnout se zbytečnému a nadměrnému barvení, odbarvování a stylingu. Silné teplo z žehliček, vysoušečů vlasů a kulmy může způsobit rychlé řídnutí vlasů a podporovat jejich vypadávání.

Většinou není ani nutné, ani žádoucí, používat kondicionér po každém umytí. Díky svému složení může rychle zatížit tenké vlasy a ty pak vypadají zplihle. Často stačí trochu oleje do konečků a dodatečné ošetření vlasů jednou až dvakrát týdne.

Vyvážená a zdravá strava

Klíčem k dosažení výrazné tloušťky vlasů je strava bohatá na vitaminy a živiny. Ujistěte se, že vaše jídla obsahují dostatek bílkovin a omega-3 mastných kyselin. Špenát a listová zelenina také poskytují více vitaminu C. Můžete tak předejít nedostatku živin, a tedy i vypadávání vlasů. K vypadávání vlasů vede i změna jídelníčku nebo drastické diety.

Pokud chcete podpořit růst vlasů a snížit jejich vypadávání doplňky stravy, měli byste si vybrat ten, který obsahuje keratin, aminokyselinu lysin, sójový protein a železo. 

Návštěva kadeřníka

Konečky by se měly zastřihávat každých šest týdnů, abyste se vyhnuli jejich roztřepení. Pokud se budou konečky vlasů lámat, budou vlasy vypadat ještě tenčí a poškodí to i celkovou kvalitu vlasů.

Růst vlasů lze pozitivně ovlivnit pravidelnými masážemi vlasové pokožky. Protože masáže stimulují krevní oběh v pokožce a tím stimulují vlasové folikuly.

Abychom stimulovali vlasové kořínky k růstu a účinně zasahovali do vlasové struktury, můžeme využít různé malé pomocníky. K těm patří:

Správný šampon

Bezsulfátové přípravky nebo vlasová péče jsou spásou zejména pro řídké vlasy, nezatěžujte je a vlasy okamžitě vypadají plnější. V dnešní době je složení šamponů pro objem také velmi dobré. Zvláště posilujícími složkami v šamponu jsou ovesné a pšeničné proteiny. Ty působí jako ochranný štít a posilují vlasy. Pokud nechcete přijít o výživné složky, měli byste použít olej z pšeničných klíčků a umýt si jím vlasy. To vyživuje tenké vlasy, aniž by je zároveň zatěžovalo. Aminokyseliny, což jsou drobné proteiny, posilují přirozený keratin v našich vlasech a zajišťují strukturu zevnitř a zabraňují vypadávání vlasů. 

Suchý šampon

Suchý šampon nás zachrání před špatnými dny, kdy se naše vlasy mastí, ale také poskytuje spoustu objemu. Díky tomu budou vlasy vypadat dvakrát tak husté. 

Jemné česání

Pokud jde o česání vlasů, hodí se hřeben se širokými zuby. To je šetrnější k vlasům a snižuje vypadávání. 

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat