Suché ruce rozhodně moc parády nenadělají

To, že jsou vaše ruce nepříjemně suché, přičemž se nehezky loupou, je možná způsobeno nadměrným používáním dezinfekčních gelů a tekutých mýdel. Ale vítr může vanout i úplně odjinud.

Vzhledem k tomu, jak často ruce používáme a co všechno s nimi děláme, není divu, že občas bývají suché, drsné a popraskané. Víte, co za to může? Možná to přikládáte chladnému počasí, ale to nemusí být ta hlavní příčina. Vina padá i na tyto faktory!

Tekutá mýdla a čisticí prostředky

„Mnoho těchto prostředků obsahuje laurylsulfát sodný, což je chemikálie, která při častém kontaktu pokožku extrémně vysušuje,“ upozorňuje americká dermatoložka Dendy Engelman. Věnujete pozornost tomu, s čím vaše kůže přichází do styku? A ještě jedna otázka – nosíte při úklidu rukavice?

Mytí horkou vodou

Všeho moc škodí a u mytí rukou příliš horkou vodou to platí dvojnásob. „Její vysoká teplota odstraňuje nejen ochranné lipidy uzavírající vlhkost, ale doslova i kožní bariéru,“ překvapuje zase newyorský dermatolog Ryan Turner. Co dalšího je strůjcem?

Ekzém

Podle výše jmenovaného odborníka bývá častým faktorem také ekzém. Toto zánětlivé onemocnění zanechává kůži zanícenou, podrážděnou a citlivou, což pochopitelně vede k suchosti a odlupování. O obtěžujícím svědění nemluvě! Jakou péči pro napravení situace zvolit?

Pozor na dezinfekce i ručník

Ano, bakterie jsou všude, proto se před nimi snažíme chránit alespoň dezinfekčními gely, které nosíme stále s sebou. Jenže tento dobrý úmysl všechno jen zhoršuje, myslí si dermatolog Ryan Turner. Je to obsaženým alkoholem, a to ve vysoké koncentraci. Místo těchto prostředků se raději vraťte k šetrnému mýdlu a vodě. Až vypnete kohoutek a sáhnete po ručníku, ruce si jím netřete, spíše je jen jemně osušte. Tření má totiž exfoliační účinek, což se teď moc nehodí. Naprostou nutností je aplikace hydratačního krému, a to několikrát denně. Pokud bude jeho složkou bambucké máslo, o to lépe. Suché a popraskané ruce ocení také intenzivní noční kúry.

Zdroj: www.realsimple.com/rough-hands-8407003






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat