Vlasové skřipce se vracejí na výsluní

Máte na dně šuplíku starý skřipec do vlasů, který jste nepoužila pěknou řádku let? Tak oprášit, šup s ním na hlavu a hurá ven! Tahle móda je zpátky, protože je funkční a ctí zdraví vlasů. Padnou klasické gumičky a sponky do hlubin zapomnění?

Skřipce do vlasů byly velmi populární v 90. letech, kdy módnímu světu vládly hravé a výrazné prvky. Dnes na ně pohlížíme s lehkou nostalgií, ale pozor – zase se vracejí na výsluní, a to v plné parádě!

Comeback se vším všudy

„Ano, skřipce nejrůznějších velikostí se opět ocitají v centru dění a pozornosti, protože jsou funkční a stylové. Vždy mám nějaký po ruce, představují totiž elegantní řešení uchycení vlasů všech délek a typů, přičemž zůstanou na svém místě celý den,“ vychvaluje Diana Cohen, což je zakladatelka americké společnosti Crown Affair, jejíž specializací je prodej pečujících vlasových produktů. Není to ale jen o rychlém a jednoduchém vytvoření účesu a s ní související pohodlnosti, kterou vítáme za všech okolností.

O zdraví jde především

„Opětovný příliv těchto sponek s drápky je způsoben hlavně jejich šetrností. Hladký povrch minimalizuje tření, čímž se výrazně snižuje pravděpodobnost poškození nejsvrchnějších vrstev vlasů. To je dobré hlavně pro ženy s jemnou nebo kudrnatou hřívou,“ vysvětluje zase americká stylistka a kadeřnice Laura Dale. Obě jmenované odbornice se shodují v tom, že skřipce, zvláště ty ručně vyráběné, jsou oproti těsným gumičkám pro vlasy mnohem zdravější a bezpečnější, přičemž tvoří skvělý doplněk, a to v práci, při sportu i na cestách. A to je jeden z důvodů, proč je lze vidět i na módních přehlídkách věhlasných světových značek, jako je Prada, Gucci nebo Dior. Takže potvrzeno, staré dobré retro časy jsou zpátky! Vyslyšíte jejich volání, nebo vám tyhle vlasové doplňky ani trochu nechyběly?

Zdroj: www..wellandgood.com/claw-clips/






Celkem 1 komentářů

Karkulka
28.02.2024

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:40
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat