Jak sestavit minimalistický šatník?

12.02.2024 | Krása a móda

Minimalismus v šatníku není jen módním výstřelkem, ale způsobem, jak učinit život jednodušším, udržitelnějším a estetičtějším. Jak ale sestavit šatník, který bude minimalistický, a přesto plný různorodý? Zde je váš průvodce.

Jaké jsou základní principy minimalistického šatníku?

  • Vyberte neutrální barvy: Začněte výběrem neutrálních barev. Černá, bílá, šedá a tóny hnědé jsou ideální. Tyto barvy se snadno kombinují a vytvoří pevný základ vašeho šatníku.
  • Kvalita před kvantitou: Investujte do kvalitních kousků, které vydrží roky. Kvalitní materiály a zpracování znamenají, že vaše oblečení neztratí svůj tvar ani barvu a vydrží vám déle. Nakupujte značkové oblečení u ověřených prodejců, například zde.
  • Vsaďte na univerzální kousky: Zaměřte se na oblečení, které můžete kombinovat a nosit při různých příležitostech. Jednoduché střihy a klasické kousky jako košile, chino kalhoty a jednoduché svetry jsou vždy ve hře.

Jak postupovat při sestavování minimalistického šatníku?

Projděte svůj stávající šatník a vyřaďte vše, co nenosíte. Klíčem je udržovat pouze to, co skutečně nosíte a milujete. Vyřazené oblečení můžete darovat na charitu nebo prodat. Při nákupu nových kousků si vždy položte otázku: “Kolik kombinací můžu s tímto kouskem vytvořit?”. Pokud napočítáte minimálně tři, kompletní outfity ze svého stávajícího šatníku, je to to pravé.

I minimalistický šatník může reflektovat změny ročních období, ale vždy si udržujte přehledné množství oblečení, aby byl váš šatník udržitelný a funkční.

Základní kousky oblečení, které by vám v šatníku neměly chybět

Základem minimalistického šatníku je výběr několika základních univerzálních kousků, které můžete kombinovat v různorodých variacích. Sepsali jsme pro vás seznam, dle kterého se můžete řídit při nákupech:

1. Dobře padnoucí džíny a kalhoty neutrální barvy, které lze snadno kombinovat pro různé příležitosti.

2. Kvalitní bílé a černé košile a trička, které slouží jako základ pro mnoho outfitů.

3. Jednoduchý svetr nebo kardigan, který je ideální pro vrstvení oblečení.

4. Kvalitní bunda nebo kabát v neutrální barvě, která se hodí ke všemu.

5. Pár dobře padnoucích bot, jako jsou tenisky a elegantní boty, které dokončí váš minimalistický šatník.

Minimalistický šatník je o svobodě a jednoduchosti. Je to cesta, jak se zbavit nepotřebného a zaměřit se na to, co skutečně potřebujete a co vám dělá radost. S těmito tipy můžete sestavit šatník, který bude nejen praktický a elegantní, ale také odrazem vašeho osobního stylu a životní filozofie.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat