Bambucké máslo je skvělé i na vlasy

Pokožka hydrataci nezbytně potřebuje, a to nejen v zimních měsících. Vsaďte na bambucké máslo, které v tomhle směru naprosto vyniká! A víte, jaké svede divy, když si z něj uděláte vlasový kondicionér?

Jste fanouškem přírodních produktů? Věřte, že vaše pokožka i vlasy to vidí úplně stejně. A právě proto by pro vás bambucké máslo mohlo být tím pravým ořechovým. A to doslova!

Tak trochu jiný tuk

Toto jedinečné máslo je v podstatě tuk extrahovaný z ořechů bambuckého stromu, jemuž se někdy říká karité. Ukryté bohatství vitaminů, minerálů a esenciálních mastných kyselin, včetně kyseliny olejové, stearové, linolové, z něj dělá vynikajícího zprostředkovatele výživy i hydratace. Co všechno s ním lze pomazat?

Péče od hlavy až k patě

Bylo prokázáno (1), že bambucké máslo má rozsáhlé protizánětlivé a hojivé vlastnosti, díky kterým okamžitě zklidňuje podrážděnou a zarudlou pleť. Zároveň v ní uzamyká vlhkost, přičemž zlepšuje přirozenou ochrannou bariéru kůže, vyhlazuje její texturu, mírní oxidační stres a stimuluje produkci kolagenu, tudíž zpomaluje stárnutí (2). „Je vhodné úplně pro každého. Doporučuje se také pro minimalizaci vzhledu jizev a strií, ovšem rovněž poskytuje ochranu před škodlivým ultrafialovým slunečním zářením,“ dodává americký certifikovaný dermatolog Ariel Ostad (3). Vypadá to, že tohle zázračné pomazání se hodí jenom na obličej, že? Ale zdání klame, hodně z něj těží i vlasy.

Účes jako ze žurnálu

„Existuje mnoho výhod jeho používání. Protože je plné cenných antioxidantů, pomáhá při svědění pokožky hlavy a snižuje její šupinatost. Vzhledem k tomu, že je ultra-hydratační, proniká hluboko do pramenů, zaceluje rozdvojené konečky a napravuje poškození,“ vysvětluje zase americká kadeřnice a vizážistka Lacy Gadegaard-West. Využít se podle této odbornice dá jako běžný vlasový kondicionér, přičemž ideální frekvence aplikace je jednou nebo dvakrát týdně.

Zdroje: (1) www.sciencepublishinggroup.com/article/10.11648/ajls.20140205.18, (2) www.linkedin.com/pulse/science-behind-shea-butter-understanding-its-skincare-olutoun, (3) www.realsimple.com/what-is-shea-butter-8409531







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat