Kosmetické mýty, které škodí vaší pleti

Opravdu pomáhá dlouhé sprchování hydrataci naší pokožky? A vážně je nutné používat krémy s ochrannou složkou proti UV paprskům, i když je zataženo? Jakým mýtům spojeným s péčí o pleť a jejím zdravím věříte vy?

Čím hutnější krém, tím lépe hydratuje

Skutečnost: Je to vlastně skoro naopak. Příliš hutné krémy pleť zatěžují, často brání její přirozené exfoliaci a jen pro málokterý typ pokožky jsou skutečně vhodné. Všimněte si, že drtivá většina hydratačních krémů se vyrábí ve velmi lehounké konzistenci, případně jako gelové sérum.

Když je oblačno, není třeba mazat se krémem s ochranným UV faktorem

Skutečnost: Bohužel se jedná o velmi rozšířený mýtus a vlastně i docela nebezpečný. Oblaka nepředstavují pro škodlivé UV paprsky žádnou překážku. To, že sluneční záření nevidíte, ještě neznamená, že vám neškodí.

Peeling přispívá k vysoušení a podráždění pokožky

Skutečnost: Pouze pokud zvolíte příliš drsný přípravek, nebo to s peelingem přeženete. Ale jednou až dvakrát týdně jemná exfoliace vaší pleti naopak prospěje. Zbaví se díky ní odumřelých buněk a bude vypadat svěže a zdravě.

Mastná pleť žádnou zvláštní hydrataci nepotřebuje

Skutečnost: Opak je pravdou. To, co nepotřebuje, je další mastnota. Proto sáhněte po kosmetice, která je „oil-free“.

Sprcha pleť hydratuje

Skutečnost: Je to sice paradox, ale dlouhé sprchování či koupele vodu z pokožky naopak „odvádí“. Sprcha by proto neměla trvat déle než 5 minut a v žádném případě by neměla být horká, ale pouze příjemně teplá.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

30 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:47
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat