Prostreno.cz

Zelený koktejl, který vám dodá energii a posílí kosti

Kosti poskytují sílu, rovnováhu a oporu celého těla, včetně toho, ochraňují vnitřní orgány. Zdravé kosti jsou také důležité pro správné držení těla a celkové fyzické zdraví. Jsou však často opomíjené a je třeba je pravidelně vyživovat a udržovat v kondici. Máme pro vás superkoktejl, který nakopne nejen vás, ale i vaše kosti.

Pro fyzické zdraví jsou mimo jiné důležité dva aspekty - zdravé pevné kosti a dostatek energie. Na celkové posílení organismu není nikdy pozdě. Vaše zdraví nejvíce ovlivňuje strava, která by měla obsahovat všechny klíčové živiny, jako je vápník, hořčík, draslík, vitaminy D a K, beta-karoten a bílkoviny, které udržují vaše kosti silné a zdravé. Spolu s vyváženou stravou je důležitý pravidelný pohyb.

Chcete-li získat všechny nezbytné živiny pro silné kosti a velkou dávku energie, začněte svůj den tímto vyváženým superkoktejlem.  

Co by měl obsahovat?

Špenát

Je bohatým zdrojem vitaminu K, jen 1 šálek špenátu poskytuje 181 % doporučené denní dávky. Tento vitamin pomáhá zabránit nadměrnému množství osteoklastů, což jsou buňky, které mohou narušovat zdravé kosti. Dále obsahuje také klíčové živiny, jako je vápník a hořčík, které jsou důležité pro zdravé a pevné kosti.

Okurky

Okurky obsahují vitaminy A, B a C a minerály jako vápník, hořčík, fosfor a draslík. Společně tyto minerály nejen hydratují naše tělo, ale také přispívají k silnějším kostem. Sacharidy a vitamin B v okurkách pomáhají při přeměně jídla a dodávají tělu potřebnou energii. Navíc okurky jsou vysoce alkalické a pomáhají regulovat pH vašeho těla.

Zelená jablka

Zelená jablka obsahují cenné flavonoidy, které snižují riziko osteoporózy. Navíc obsažený vitamin C je nezbytný pro produkci kolagenu, který podporuje zdraví svalů, krevních cév, kostí a chrupavek.

Zázvor

Zázvor má unikátní organickou sloučeninu známou jako gingerol, která má silné protizánětlivé vlastnosti a snižuje bolesti kloubů.

Jak na to?

Budete potřebovat: 1 a 1/2 šálku čerstvého špenátu, 1/2 šálku kvalitního pomerančového džusu, 1 ks okurky, 2 ks zelených jablek, kousek čerstvého zázvoru

Postup: Okurku a jablka nakrájejte na menší kousky, dejte do mixéru a přidejte špenát a zázvor. Vše zalijte pomerančovým džusem a rozmixujte na hustý koktejl. Nápoj popíjejte nejlépe každé ráno.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pizza se smetanovým základem

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat