Komentáře k článku

Marie 05.05.2020

Med je nejzdravější sladidlo. Sladíme s ním vše. Cukr je zabiják!!!!

Pípa 05.05.2020

….no pokud si naše hospodyňky nevědí rady se zkrystalizovaným medem a potřebují poradit na internetu, tak to už národ dokonale zblbnul. Zase se tak bude lépe ovládat že.....ještě koblihu ?

Irena 05.05.2020

Já si v tomto státě připadám jak v kocourkově, takový přiblblý článek, to nás přece učili doma a každá jsme to učili i svoje děti jak zacházet s medem když zkrystalizuje. A to netýká jen tohoto článku. Spousta věcí si do vlastní rodiny přinášíme od svých rodičů a babiček, které nás to učili. A my dnes objevujeme Ameriku. No děs.

Věra 05.05.2020

med do mikrovlnky nikdy nedávat,zahřívat ve vodní lázni do 60 stupňů jinak ztrácí vitamíny

Jirka_26 05.05.2020

Kterého troubu napadlo dát med do mikrovlnky - měli by ho pověsit za koule do průvanu. Tím vznikne obyčejný cukr, nemající s medem nic společného. A med se má v případě ohřevu držet do 40 °C, někteří včelaři říkají 50 °, ale osobně se přikláním k nižší teplotě. Pětikilovku medu dám do vlažné vody a udržuji teplotu na první stupeň elektrického sporáku a případně ho vypínám. Trvá to sice celé odpoledne, ale nemám ho zničený vysokou teplotou. A dva roky? Pokud vím, tak v Egyptě jim vydržel nějakých 3 000 let a byl normálně jedlý. Jojo, včelky to prostě umí... :-)

Honza 03.05.2020

Ta nejdůležitější informace chybí.Med se nesmí zahřát na vyšší teplotu než 40 stupňů C.Jinak se zničí všechny léčivé a jiné zdravé látky .Bude z toho jen cukr.

Honza H. 03.05.2020

No, horší nesmysly jsem nečetl již od revoluce. Ano, med se dá rozehřívat, ale maximálně do padesáti stupňů C. To tam pisálek nezmínil. Do mikrovlnky NIKDY!!! Mikrovlny zničí všechny enzymy pro které je med konzumován. Včelařím sice " jen" padesátdva let, ale o medu vím trochu víc než spisovatel toho článku. Med vydrží roky, jeli dobře skladován Tedy v suchu a při pokojovę teplotě. Komu se nelíbí zkrystalizovaný, je lepší ho pastovat tj. při počínající krystalizaci ho cca po pět dnů pět minut denně míchat. Nevytvoří se tak velké krystaly ale pasta, kterou si zamilujete vy i vaše děti. Tak hodně zdraví všem, i panu spisovateli.

Lojzík 01.05.2020

Pokud jsem si všiml, nikdo se nezmínil o tom, že by tuhý/zkrystalizovaný med byl nekvalitní. Mohli bychom zmínit i pastovaný med, který, taky není tekutý a při tom je plnohodnotný. Jediné výhrady byly na potřebu, jak brutálně změnit med v drahé sladidlo. Jestli byla potřeba jako argument užít středoškolské vzdělání zemědělského směru, ale patrně bez specializace včelařství, tak budiž. Necítil jsem potřebu ani pohybem naznačit, že se včelařství věnuji více jak čtyřicet let. Opravdu se zájmem si přečtu tu a tam nové poznatky, rady i vychytávky, ale neměly by to být nesmysly.

ROMAM 01.05.2020

Dodatek, nikdy med nedávat do mikrovlnné trouby!!!

ROMAN 01.05.2020

Článek je dobře napsaný, zeptejte s dobrého včelaře. Když med zklistalizuje, je kvalitní. mnoho lidí si myslí, že med musí být tekutý. Proto někteří včelaři med převařují - tím zůstává tekutý, ale je dokonale narušená krystalická mřížka a tím pádem se med znehodnocuje. Med může vydržet opravdu i 100 let a nic se nemění v jeho chuti při správné uzavření sklenice. Ten kdo negativně hodnotí článek by měl pracovat u včelaře, kterému záleží na kvalitě medu a pak by po 2-3 letech spolupráce - ne jen chvíli - pár dnů - poznal by jak to opravdu je. Mám na to i vzdělání SZTŠ a veterinu. Navíc krystalizovaný med se výborně maže na chléb a neteče z něho. Zásadně med NEVAŘIT !!!!

Vlaďka ROMAN 05.05.2020

Pane Romane, vy snad máte problém se čtením, když článek chválíte a přitom je plný nesmyslů a zásadních chyb jako je neuvedení teploty na kterou je možné med ohřát, aby neztratil se neznehodnotil nebo užití mikrovlnné trouby. Bohužel dnes píšou do médií trdla nemající ani základní znalosti.

01.05.2020

Co za hlupáka může uveřejnit takové nesmysly o medu? Ten zná snad jen převařený cukr s pampeliškami, doufám, že za takový článek nedostal zaplaceno.

jarda 01.05.2020

Autor článku zná med jenom z obchodů a nevím proč by se měl vyhazovat zkrystalizovaný med?

Kateřina 01.05.2020

Doporučuji autorovi tohoto článku si alespoň něco málo o medu nastudovat.

Marie 01.05.2020

Četla jsem, že med se dal konzumovat i po tisíci let. Nekazí se a nemá se zahřívat na víc jak 40° C.

Lukas 01.05.2020

Tento článek mohl napsat jenom ....

Lojzík 30.04.2020

Jen blb by dal med do mikrovlnky. Při ohřevu se teplota medu nesmí dostat nad 40 stupňů. Zásadně ve vodní lázni a velmi opatrně!

Karel Lojzík 01.05.2020

Autor článku je možná agent na microvlné trouby.*7*

vera 30.04.2020

Dobrý med krystalizuje. Proč bych ho měla vyhazovat? Jediný med, který jsem kdy měla a který nezkrystalizoval, byl med pastovaný.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat