Prostreno.cz

Zelený čaj se nemusí nutně zalévat horkou vodou

Zelený čaj většina z nás konzumuje v tekutém stavu. Co takhle změnit způsoby a dopřát si tak tento lahodný nápoj ve formě chutného pečiva či chladné zmrzliny? Experimentujte pomocí receptů v našem článku.

Šálek zeleného čaje dokáže mít na lidský organismus pozitivní vliv v mnoha směrech. Pokud chcete jeho působení na tělo znásobit, můžete ho jednoduše využít i v kuchyni, a to přidáním do různých pokrmů (ve formě prášku).

Proč ho pít?

Zelený čaj je často označován jako superpotravina, a to pro svůj široký rozsah příznivých účinků na tělo, mysl a celkovou pohodu člověka. Vědci říkají, že jeho konzumace zrychluje metabolismus, což znamená, že tuky jsou spalovány rychleji. Čaj je tedy ideální pomocník při hubnutí! Dalším benefitem je vysoký obsah antioxidantů, který je obecně uznávanou látkou pro snížení rizika vzniku rakoviny. Pravý zelený čaj také zlepšuje mozkovou činnost, má vliv na zdravou pokožku a snižuje stres.

Všechny tyto jeho skvělé vlastnosti ještě znásobíte, pokud ho začnete používat i ve vaší kuchyni! K vaření se nejlépe hodí matcha čaj. Je to speciální typ, který se pěstuje ve stínu a pak se rozemele na jemný prášek. A právě prášková forma je ideální pro další kulinářské zpracování.

Lahodná zmrzlina

I když se tato mražená pochoutka nezdá jako nejzdravější věc na světě, vy si ji můžete vyrobit zdravou a bez přidaných cukrů. Budete potřebovat 250 ml smetany na šlehání, 150 ml kokosového mléka (hustého), 100 ml mléka (min. 3 %), 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce strouhaného kokosu a v závěru lžíci zeleného čaje.

Čokoládové koule plné energie

Denně na vás čeká nekonečný seznam úkolů, který musíte splnit. Jenže co když vám dojde energie? Obvykle ji v hektickém dni doplníte pomocí energetických nápojů, které jsou plné cukru a prázdných kalorií. Vyrobte si doma zdravou svačinu, která vás doslova nabije! V mixéru smíchejte datle, dále mandle nebo kešu oříšky, přidejte kakaový prášek a lžíci kokosového oleje. Ze vzniklé hmoty vytvarujte koule a ty obalte v prášku ze zeleného čaje.

Pečeme s čajem!

Fantazii se meze nekladou, upečte svoje oblíbené muffiny, koláče, buchty nebo sušenky a přidejte k nim zelený matcha čaj! Překvapte své blízké a připravte jim jejich oblíbené čokoládové muffiny trochu jinak.

Experimentujte!

Zkuste si sami zařadit zelený čaj do vašich oblíbených receptů. Vmíchat ho můžete například do smoothie, různých polev, vánočního cukroví, pudinků, sušenek, míchaných drinků i teplých nápojů a mnoho dalšího!





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat