Prostreno.cz

Pivní recepty pro pořádné chlapy

Buřty na pivu jsou oblíbenou klasikou, kterou si čas od času doma uvaří snad každý z nás. Vyzkoušeli jste ale už někdy například pivní guláš nebo pomazánku pro skutečné fajnšmekry? Inspirujte se následujícími recepty. Úspěch, a to zejména u silnějšího pohlaví, zaručen!

Pivní guláš

Na tento recept si připravte: jednu lžíci sádla, dvě velké cibule, 700 g hovězího masa, jednu lžíci mleté papriky, sůl, pepř, tři stroužky česneku, 150 g rajského protlaku, 500 ml hovězího vývaru nebo vody, lžičku drceného kmínu, půl litru světlého piva, dva krajíce chleba a lžíci majoránky.  

V hrnci rozehřejte sádlo a na mírném plameni osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli. Maso nakrájejte na kostky, přidejte k cibuli a opečte ho ze všech stran. Zaprašte ho paprikou, osolte, opepřete, okmínujte, přidejte česnek, protlak, promíchejte a zalijte vývarem. Maso duste asi hodinu doměkka a postupně podlévejte pivem. Krajíce chleba zbavte kůrky a rozdrobte do guláše, abyste ho zahustili. Když je guláš téměř hotov, přidejte majoránku a nechte rozvonět. Podávejte s chlebem nebo s knedlíky.

Vepřové v pivu

Na vepřové v pivu budete potřebovat: 750 g vepřové kýty, jeden větší pórek, tři lžíce sádla, dva rajské protlaky, tři stroužky česneku, jednu velkou cibuli, dva decilitry světlého nebo tmavého piva, škrobovou moučku, sůl, pepř, čerstvý libeček a půl kila brambor.

Vepřové maso nakrájíme na plátky a obalíme ve škrobové moučce. Osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na sádle. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, protlak a podlijeme pivem. Dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme ho ze šťávy a do ní přidáme nakrájený pórek. Dochutíme solí a pepřem, podle potřeby zahustíme trochou mouky. Když je omáčka hotová a pórek měkký, vrátíme maso zpět do směsi. Podáváme se šťouchaným bramborem, který dochutíme nasekaným libečkem.

Pivní pomazánka z tvarůžků

Milovníci tvarůžků si v tomto případě jistě přijdou na své. Na pivní pomazánku budete potřebovat tyto ingredience:

150 g másla, vaničku měkkého tvarohu, jedno balení olomouckých tvarůžků, jeden decilitr světlého piva, jednu cibuli, lžičku mleté papriky a sůl

Máslo ušleháme s tvarohem a do směsi přidáme najemno mleté tvarůžky, nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, ochutíme mletou červenou paprikou, pivem a důkladně promícháme. Pomazánka nejlépe chutná, pokud má pokojovou teplotu.

Zdroj: www.ireceptar.cz, www.essenundtrinken.de





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat