Nejstarší a nejmladší: Jaké bylo první setkání s princem Archiem

20.05.2019 | Osobnosti

Princ Harry představil své babičce královně Alžbětě II. jejího nejmladšího pravnuka jen pár dní po jeho narození. S manželkou Meghan se rozhodli pojmenovat ho Archie Harrison. Po otci nese příjmení Mountbatten-Windsor. A protože je to potomek druhorozeného prince, nemá nárok na žádný šlechtický titul. Bude žít bez nich třeba jako nejstarší královnina vnoučata Peter a Zara, potomci britské korunní princezny Anny.

Harry a Meghan na Instagramu uvedli, že se jejich dítě narodilo čtyři minuty před půl šestou ráno v pondělí 6. května. Vévodkyně ze Sussexu nakonec nerodila doma, jak média spekulovala, ale odjela do porodnice. Chlapec měl 3,3 kilogramu.

„Mám dva nejlepší chlapy na světě,“ napsala Meghan ke snímku se synem, který s Harrym zveřejnili na jejich oficiálním profilu na Instagramu.

Harry a Meghan odmítli představení syna ve velkolepém stylu, jak to prováděli William s manželkou Kate. Jejich potomci mají nárok na tituly princ a princezna. Navíc prvorozený George nejspíš usedne na trůn po otci Williamovi. Takže jeho představení světu se účastnily stovky fotografů. Harry a Meghan přizvali jen pár zvolených do velkého sálu Windsorského hradu.

Fotografové také směli zachytit první okamžik setkání Archieho s prababičkou Alžbětou a pradědou Philipem. Ti byli prvními členy britské královské rodiny, kteří dítě viděli. Archieho děda princ z Walesu s manželkou Camillou a postupně ostatní příbuzní postupně následovali.

Zatímco Williamova manželka Catherine rodila v nemocnici svaté Marie a krátce po porodu se médiím ukázala na schodech porodnice, Meghan po porodu odjela domů do Windsoru, kde se o ni stará matka Doria Ragland.

„Byla to nejúžasnější zkušenost, kterou jsem si kdy dokázal zřejmě představit,“ jásal po porodu Harry, když poprvé od porodu promluvil s novináři.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat