Princ Harry s manželkou Meghan jsou nejméně ekologickými členy královské rodiny

15.10.2020 | Osobnosti

Britský princ Harry se s manželkou Meghan sami nominovali do role mentorů o ekologickém způsobu života a omezování produkce skleníkových plynů. Jenže ačkoli kážou světu, aby pil víno, sami se rochní ve víně. Jejich soukromé lety, obří auta na naftu či luxusní klimatizovaná sídla zvyšují jejich uhlíkovou stopu na desetinásobky běžného obyvatele Spojeného království. A podle nových výpočtů jsou nejméně ekologičtí také v rámci britské královské rodiny, z níž letos na jaře odešli.

Společnost Save on Energy (Šetři za energii) spočítala uhlíkové stopy všech členů britské královské rodiny za poslední dva roky. Do výpočtů byly zahrnuty soukromé lety letadlem, výdaje na paliva, ale také na provoz domácnosti a další činnosti. Plusové body naopak získali za svou aktivní činnost ve snižování emisí uhlíku a finanční účast na omezování produkce skleníkových plynů. Tak i tak Harry a Meghan získali jen devět bodů každý, zatímco princ Charles jako nejekologičtější člen rodiny, podnikající v bio zemědělství od roku 1985, má bodů 156. Třetím je Charlesův otec princ Philip, manžel královny Alžběty II., který kvůli svému věku už nikam necestuje a má tedy minimální spotřebu.

„Ačkoli vlastní elektrické auto a Meghan podporuje trvale udržitelnou módu, celkově se účastnili od března 2019 do března 2020 na snižování produkce skleníkových plynů a v podpoře ekologických projektů mnohem méně,“ tvrdí Save on Energy.

Nejekologičtější členové britské královské rodiny podle Save on Energy:

1. Princ Charles 156
2. Vévodkyně Camilla, 84
3. Princ Philip 44
4. Kate Middleton 29
5. Královna 23
6. Princ William 15
7. Princ Edward, 11
9. Meghan Markleová 9
9. Princ Harry 9







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:23
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat