Prostreno.cz

Zabalte si oběd do neškodlivých nerezových boxů

Materiály hrají velkou roli při výběru svačinového boxu, proto byste se před nákupem krabičky měli ujistit o její kvalitě. Nerezová ocel má oproti jiným mnoho výhod. Tady je hned několik z nich!

Nosíte si do práce krabičky, protože preferujte domácí stravu? Pak jistě víte, že praktický obědový box pro každodenní použití by měl být především robustní, pohodlně uzavíratelný a snadno čistitelný. Splňuje tohle všechno nerezová ocel? Tak to si pište.

Dobrá životnost

Nerezová ocel je velmi odolný materiál. I když váš obědový box spadne na tvrdou zem, nebude vážně poškozen. Časem sice můžete objevit pár škrábanců nebo mírných promáčklin, ty však na funkčnost krabičky nemají vliv. Boxík vyrobený z nerezové oceli navíc nerezaví a vydrží vysoké i nízké teploty, proto ohřátí jídla v troubě není problém. Nedávejte jej však do mikrovlnky.

Žádný zápach

Nerezová ocel rovná se hygienická bezpečnost. Hlavním důvodem je to, že bakterie nemohou najít živnou půdu na povrchu tohoto materiálu. Není náhodou, že zdravotníci používají nástroje vyrobené právě z nerezové oceli, jež je vhodná do myčky nádobí, a proto se velmi snadno čistí. S nerezovými krabičkami se už také nemusíte bát, že rajčatové omáčky zanechají uvnitř boxu skvrny. Dobrou zprávou je i to, že na rozdíl od jiných materiálů, jako je plast nebo dřevo, nerez nepřebírá žádnou vůni ani chuť kovu.

Absence škodlivých látek

Z plastových krabiček se mohou mikroplasty dostat do jídla v důsledku poškrábání povrchu příborem. Kromě toho se v nich nacházejí škodlivé látky, jako je BPA – organická sloučenina ze skupiny bisfenolů. Nerezové boxy jsou naproti tomu zcela bezpečné, tedy kromě případu, kdy máte alergii na nikl. V tomto případě byste se měli ujistit, že nerezová krabička je také nealergická.

Šetrnost k životnímu prostředí

S opakovaně použitelným boxem na oběd z nerezové oceli ušetříte spoustu obalového odpadu. Přestože výroba nerezového obědového boxu vyžaduje o něco více energie než výroba toho plastového, trvanlivost nerezu bývá mnohem vyšší. Při správné péči můžete svoji svačinovou krabičku používat po mnoho let! Nádoby vyrobené z nerezové oceli se navíc mnohem snáze recyklují, rovněž při likvidaci nevypouštějí žádné znečišťující látky do životního prostředí. Tak co, už máte vybráno?

Zdroje: www.boddels.de/en/blog/guides/stainless-steel-lunch-box-advantages, www.cs.wikipedia.org/wiki/Bisfenol_A





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat