Chcete si zvednout sebevědomí? Běžte na vzduch!

09.08.2016 | Finance

Ví se, že lidé pobývající často a dlouho v přírodě a na venkově jsou spokojenější se životem a šťastnější. Může za to dostatek čerstvého vzduchu, na němž hojně pobývají. Notná dávka kyslíku z hor, lesů, luk a strání ale přispívá také k lepšímu sebevědomí. Vědci z Cambridge prokázali, že lidé často pobývající venku na čerstvém vzduchu se méně trápí svými mindráky a nejistotami ze své vizáže a svého těla.

Profesor Viren Swami z Anglia Ruskin University v Cambridgi sledoval čtyři stovky dospělých různého věku. Polovinu tvořili muži a polovinu ženy. A jejich pozorováním v různém prostředí zjistil, že lidé pobývající dlouhodobě v přírodě mají silnější pocit, že jsou součástí širšího ekosystému a více respektují své vlastní tělo. Méně také vnímají společenské tlaky a potřebu se podřídit stereotypům vizáže.

„Trávení času v přírodě nám může pomoci rozvinout smysl vlastnění našeho fyzického těla a poskytnout nám větší respekt k tělu a lepší pochopení toho, co naše tělo dokáže, než abychom kladli důraz na to, jak vypadá,“ míní profesor Swami.

Lidem pak doporučuje zvláště v klimaticky příznivějších částech roku hodně pobývat venku, kempovat a navštěvovat venkov.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat