V neděli české ženy „doběhnou“ muže

15.03.2019 | Finance

Na neděli 17. března připadá v České republice den rovnosti platů. To znamená, že až do tohoto data musejí ženy pracovat na tom, aby dosáhly stejné průměrné mzdy za rok 2018 jako muži.

Rozdíl mezi průměrnými platy mužů a žen dosáhl v roce 2017 v Česku 20,7 %. Podle zjištění ČSÚ je nejvyšší platový rozdíl stále mezi ženam i a muži s vysokoškolským vzděláním, když v průměru dosahuje 27,8 %.

Rozdíly v Česku přetrvávají také v zastoupení mužů a žen ve vedení společností. Aktuálně je v naší zemi mezi nejvyššími manažery firem pouze 7 % žen.

Na nerovnost v odměňování i v příležitostech ke kariérnímu růstu dlouhodobě upozorňuje veřejně prospěšná organizace Business&Professional Women CR. Už po desáté organizuje Equal Pay Day, největší konferenci o ženách. Letos je hlavním tématem konference Firemní kultura.

Konference a následující Mentoringový den nabídne více než stovku řečníků a témat k diskusím. Někteří ze zahraničních hostů vystoupí v Česku vůbec poprvé. Hosty konference jsou také muži. Filozofií pořádající BPW CR je, že se společnost na muže a ženy nedělí, ale že se z nich skládá.

Equal Pay Day se koná v Praze 29. a 30. března. Veškeré informace jsou k dispozici na www.equalpayday.cz

Využijte speciální akci na vstupenky na konferenci Equal Pay Day u příležitosti dne rovnosti platů! Platí jen 17. března.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat