Za každou úspěšnou ženou je ona sama

20.03.2019 | Finance

Již deset let upozorňuje akce Equal Pay Day na nerovnosti žen a mužů v oblasti odměňování, ale i v přístupu na trh práce. V pátek 29. března bude jubilejní ročník zahájen konferencí, která je letos zaměřena na firemní kulturu v čase změn. Sobotní Mentoring Day je den plný ženské energie.

Šedesátka inspirativních žen nasdílí s nadšenými účastnicemi svoje zkušenosti a předá unikátní know-how z oblasti podnikání, financí, ale i osobního rozvoje a sebevědomí. Diskuse se budou věnovat mj. slaďování kariéry a péče o rodinu, ale i pěstování zdravého sebevědomí a motivace pro rozvoj kariéry.

Dítě, nebo kariéra. Opravdu je nutné si vybrat?

„Nároky na ženu 21. století jsou obrovské a multitasking se stal nedílnou součástí našich životů. Zastupujeme role manažerek, matek, manželek. A vše musíme vykonávat na 100 %“, zmiňuje 35 letá Lucie Zadák Pěnkavová, obchodní ředitelka společnosti Clever monitor, která začínala u Seznam.cz.

U svého stolu nasdílí své 12leté zkušenosti, ale hlavně bude hovořit, jak to má ona sama nyní. Dítě, nebo kariéra? Musíme si opravdu vybrat? Rozvedete debatu, jak skloubit mateřské povinnosti a kariéru, ale také jak nevypadnout z oboru a kde je možné si rozšiřovat znalosti.

Slaďování se bude věnovat také HR ředitelka pojišťovny Allianz Eva Koubíková, jejíž dvě dcery jí pomáhají zůstat tady a teď. Jaké je to zůstat ženou v korporaci a co se naučila od svých dětí? Evě podle svých slov pomáhá obklopovat se šikovnými ženami, lidé jsou totiž její druhou vášní. Už téměř 20 let se věnuje strategickému řízení a  rozvoji lidí na různých pozicích. Pokud vás zajímá, jak se rozvíjí firemní dobrovolnictví a nebo jak propojit „Energii v businessu a lásku v rodině”, tak se neváhejte přihlásit na mentoring.

Ženy rozhodně patří do vedení společností, ale jak se stát tou další? Zuzana Lošáková, Corporate Affairs Director CE ve společnosti Mars, má připravené 3 konkrétní tipy, které mohou pomoci při rozvoji kariéry.

„Pracujte na sobě, protože za každou úspěšnou ženou je – ona sama. Hledejte firmu, ve které diverzita není jen slovo. Věnujte čas objevení toho, co vás baví.“  

Zuzana je naším zahraničním hostem, hovoří slovensky, ale my věříme, že se do debaty vrhnete po hlavě a odcházet budete s novou energií, tak jak tomu u kulatých stolů bývá již 10 let.

Vyberte si mentorku a téma, které vás nejvíce zajímá, objednejte vstupenku a nezapomeňte, již za pár dní se potkáme v Praze. Je to sobota, takže pozvánka platí pro ženy po celé České Republice.

Autorka: Helena Dreiseitlová & “žerutext”







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat