Komentáře k článku

Lida 07.02.2020

No, za komárů jsem pracovala na dílně, kde mistr nejdříve rozdal tu lepší, rozumějte lehčí, práci nejdříve ženám dva tři roky před důchodem a teprve poté nám mladším tu složitější nebo práci ve stoje apod. a to chodily do důchodu zhruba v 55. U současného zaměstnavatele je běžné, že ke společné práci na normy přiřadí třicátnice a ženy před šedesátkou. A pak se diví, že jedna nestačí druhé fyzicky nebo naopak praxí a všichni jsou naštvaní.

L. 07.02.2020

Já už vidím ty "úlevy" u zaměstnavatele....*4* Ale uznávám, že je to velice nepříjemné, já už mám strašné stavy desátý rok a nevím, jak dlouho to ještě bude trvat, ale když jsem brala od doktora hormony, tak jsem přibrala jako prase, pak jsem se dala na bylinky, to je hodně slabá náplast, ale aspoň něco málo. Tak nezbývá než doufat, že se důchodu nedožiju - to bude asi jediné vysvobození.

Siraellen 07.02.2020

zatím mě to čeká

helus 07.02.2020

Naštěstí jsem kromě pocení žádný problém neměla.

ovace 07.02.2020

je to složité

glady 07.02.2020

u mně to proběhlo bez potíží

nea 07.02.2020

Ještě že už to mám za sebou.

Alča 07.02.2020

Bohužel patřím k těm, co tento "zážitek" mají docela silný a na dvě věci....Mám za sebou 3 náročné roky a bohužel nevím kolik ještě. Bylinky pomohly trošku a hormony prostě vůbec. Už mně nebaví lézt po doktorech, protože mi nějak neumí pomoct a tak se s tím peru sama. Naštěstí jsem si našla klidnou práci, mám hodného muže a trpělivou povahu. Tak snad za pár let bude líp.

vera 07.02.2020

Je to přirozené období. Žádné problémy jsem neměla, nebrala jsem žádné prášky, žádné medikamenty, žádné doplňky stravy. Každý den ráno cvičím a pak si dám studenou sprchu. Denně chodím pěšky. Jednou až dvakrát v týdnu chodím na hodinu plavat. Plavat, ne předvádět plavky.

Eva vera 07.02.2020

"Je to přirozené období. " - ano, ale každá ho prožívá jinak, intenzívně, jako cokoliv jiného. "Žádné problémy jsem neměla, nebrala jsem žádné prášky, žádné medikamenty, žádné doplňky stravy." - to ale není Vaše zásluha, děkujte svému organismu, popř. genetice, že Vám to tak nastavili. " Každý den ráno cvičím a pak si dám studenou sprchu. Denně chodím pěšky. Jednou až dvakrát v týdnu chodím na hodinu plavat. Plavat, ne předvádět plavky." - to je bezva, chcete pochvalu před nastoupenou jednotkou?, ale takhle podobně to dělá spousta jiných žen, a ty přesto problémy mají, a velké. A teď raďte.

aster vera 08.02.2020

To, že jste vy neměla problémy neznamená, že je nemá 90% dalších žen - menopauza (a problémy s ní spojené) je stejně individuální záležitost jako menstruace a porod. Zajisté můžete sloužit jako dobrý příklad pro ostatní ženy, ale průběh menopauzy tím ovlivníte jen minimálně - spíš vůbec.

Pavla 07.02.2020

Ale to u zdravotních sester ve směnném provozu moc nejde zrovna toto období prožívám a je to dost hrůza neumím si představit důchod až v 65 možná i déle

vera Pavla 07.02.2020

Není to žádná hrůza. Na jedné straně se ženské chlubí, jak dobře vypadají, na druhé straně by chtěly být v padesáti ve starobním důchodu? Hrůza je být sama doma a nemít co na práci. Přece nejste jediná zdravotní sestra, která prožívá přechod?

xxkouckaxx 07.02.2020

já to naštěstí přežila doma - být v práci s mým pocením by teda byl zážitek pro mne i okolí

lajika 07.02.2020

šedá teorie, zelený strom života. Můj zaměstnavatel je poměrně benevolentní, ale kdybych žádala o úlevy kvůli přechodu, smál by se až by si vokrumploval textil. S přechodem dosud zkušenost nemám, takže prozatím za ještě horší jev z pohledu dopadu na pracovní morálku a nasazení považuju menstruaci. A nevšimla jsem si, že by bylo běžné poskytovat pracovní úlevy menstruujícím ženám. Nu - a kdyby ty úlevy snad poskytovány byly, pak si snadno spočteme, za jakou cenu. Jak psala už diskutérka o příspěvek níže. Lakonické "poletím první".

Evelína 06.02.2020

Nemá to být tabu - Volnější podmínky, větší benevolence pro trpící. Fajn, nápad skvělej, ale při redukování změstnanců poletím mezi prvníma. Tohle musel napsat někdo, kdo ve skutečném pracovním procesu v životě nebyl ....

Janík Evelína 07.02.2020

Přesněěě ;*(

Amanita 06.02.2020

Co ještě po zaměstnavateli chtít ? To už je snad přehnané, úlevy na přechod, jděte do chráněné dílny. Zkrácené úvazky nejsou ani pro matky malých dětí.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat