Narcisové stoupají po kariérních schodech rychleji

03.08.2020 | Finance

Být nařčen z narcismu bylo ještě donedávna bráno jako urážka. Jenže časy se mění a narcisové začínají ovládat svět. Důkazem je další studie, tentokrát čínských sociálních psychologů. Ti totiž prokázali, že manažeři dávají mezi svými podřízenými přednost právě narcisům. Ti rychleji postupují a sami zaujímají místa manažerů.

Narcistické osobnosti totiž umějí často okouzlit a jsou velmi energické. Působí dominantě, dravěji, umějí se lépe prodat, i když ve skutečnosti nemají moc schopností. Narcisové se velmi často ujímají vedoucí pozice i mezi stejně postavenými kolegy, ačkoli je do vedoucí pozice nikdo nejmenoval.

A že jsou oblíbenější u manažerů?

Zřejmě proto, že do vedení a manažerských funkcí se častěji dostávají narcisové.

„Podle našeho názoru narcisové mají silnější vnitřní motivaci věnovat svou energii uloženou v těle k tomu, aby dokázali, že jsou lepší než jejich stejně postavení kolegové,“ míní doktor Kchung Čou z Univerzity Chua-čung ve Wuchanu.

Jeho tým sledoval náborové řízení u více než tří set zaměstnanců. Nejprve analyzoval jejich rysy osobnosti s ohledem na narcismus, pak to vztáhl k tomu, jak byli úspěšní před svými manažery a jak byli u manažerů oblíbení. Výsledkem bylo, že čím více rysů narcismu zaměstnanec měl, tím spíš byl povýšen a manažery hodnocen pozitivně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat