Narcisové stoupají po kariérních schodech rychleji

03.08.2020 | Finance

Být nařčen z narcismu bylo ještě donedávna bráno jako urážka. Jenže časy se mění a narcisové začínají ovládat svět. Důkazem je další studie, tentokrát čínských sociálních psychologů. Ti totiž prokázali, že manažeři dávají mezi svými podřízenými přednost právě narcisům. Ti rychleji postupují a sami zaujímají místa manažerů.

Narcistické osobnosti totiž umějí často okouzlit a jsou velmi energické. Působí dominantě, dravěji, umějí se lépe prodat, i když ve skutečnosti nemají moc schopností. Narcisové se velmi často ujímají vedoucí pozice i mezi stejně postavenými kolegy, ačkoli je do vedoucí pozice nikdo nejmenoval.

A že jsou oblíbenější u manažerů?

Zřejmě proto, že do vedení a manažerských funkcí se častěji dostávají narcisové.

„Podle našeho názoru narcisové mají silnější vnitřní motivaci věnovat svou energii uloženou v těle k tomu, aby dokázali, že jsou lepší než jejich stejně postavení kolegové,“ míní doktor Kchung Čou z Univerzity Chua-čung ve Wuchanu.

Jeho tým sledoval náborové řízení u více než tří set zaměstnanců. Nejprve analyzoval jejich rysy osobnosti s ohledem na narcismus, pak to vztáhl k tomu, jak byli úspěšní před svými manažery a jak byli u manažerů oblíbení. Výsledkem bylo, že čím více rysů narcismu zaměstnanec měl, tím spíš byl povýšen a manažery hodnocen pozitivně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat