4 tipy, jak si zvýšit pracovní kvalifikaci a posílit pozici ve firmě

11.09.2012 | Finance

Jestliže cítíte, že váš profesní rozvoj v zaměstnání pokulhává a potřebujete vylepšit své znalosti a dovednosti, září je ideální dobou na sebevzdělávání. Nejenže zvýšíte svoji kvalifikaci a posílíte pracovní pozici, ale během kurzů můžete poznat nové přátele a získat mnoho cenných kontaktů. Především však máte čas dohonit to, co jste v průběhu roku kvůli nedostatku času zameškávali.

Vzdělávejte se on-line

Neuvěřitelné možnosti v oblasti sebevzdělávání vám dává internet. Množství vzdělávacích kurzů totiž můžete absolvovat on-line prostřednictvím takzvaného e-learningu. Jde o finančně nenáročnou samostudijní formu výuky přes internet nebo za účasti lektora ve virtuální třídě. Tímto způsobem můžete studovat mnoho oblastí: například cizí jazyky, kancelářskou administrativu, počítačové programy Word, Excel nebo Powerpoint, základy podnikání, telemarketing nebo zkrátka cokoli, co posílí vaše kariérové možnosti. „Přednosti e-learningu jsou zřejmé: převažují výhody finanční a časové. Protože není nutné docházet do školy, ušetříte za dopravu a ubytování. Levné jsou i samotné kurzy. Studovat můžete klidně doma a sami si určit vhodný čas pro vzdělávání,“ říká Jan Dvořák z počítačové školy.

Využijte jazykové kurzy

Další zajímavou možností jsou letní jazykové kurzy, které jsou výhodné především pro svoji intenzitu. V podstatě proberete látku ve stejném rozsahu jako na běžném kurzu, avšak mnohem rychleji. Navíc budete mít skutečně intenzivní a pravidelný kontakt s vyučovaným jazykem, což je mnohem efektivnější než nahodilé učení doma, kde nemusíte mít tak silnou disciplínu. „V létě si obyčejně můžete vybrat z velkého množství termínů, časů a úrovní pokročilosti. Jednotlivé kurzy se dají vzájemně kombinovat a tak můžete strávit studiem jazyků třeba celé léto. Někteří organizátoři jazykových kurzů navíc v tomto období nabízí zajímavé zvýhodněné ceny,“ podotýká Šárka Fričová, specialistka na lidské zdroje a ředitelka poradenské společnosti.

Vyzkoušejte kurzy manažerských dovedností

V poslední době se rovněž objevují letní manažerské akademie či kurzy manažerských dovedností. Jsou určené pro nižší a střední vedoucí pracovníky, ale také uchazečům o manažerskou pozici. Budou se hodit rovněž zaměstnancům, kteří z role spolupracovníka přecházejí do role nadřízeného. Letní kurzy jsou velice často koncipovány neformálním způsobem a slučují v sobě výuku i pobyt na nějakém atraktivním místě v přírodě. Manažerské vzdělávací programy bývají zaměřené například na marketing, finanční řízení, účetnictví, daně nebo komunikační dovednosti.

Inspirujte se u úspěšných byznysmenů

Nejvíce se naučíte od úspěšných lidí, kteří v obchodním světě jednoznačně prokázali své schopnosti. Zkuste si přečíst třeba jejich knihy. Jsou plné osobně prověřených podnikatelských postupů, které v odborné literatuře z akademického prostředí tak často nenajdete. Jestliže chcete interaktivnější formu vzdělávání, zajděte se podívat na vzdělávací semináře zahraničních byznysmenů, mezi které patří například multimilionáři Robert Kiyosaki nebo Randy Gage. Přednáška posledně zmíněného byznysmena se koná v září v Praze.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat