Nesabotujte si vlastní kariéru

Jak podřízenou pracovní pozici změnit v nadřízenou? Rozhodně byste neměli být věčným kritikem, který ve všem vidí neřešitelný problém. Pozor si dejte i na příliš časté absence. Ona i laxnost v plnění stanovených termínů bývá častou překážou kariérního postupu!

Práce? To je něco jako druhý domov. A to bez nadsázky! Většina lidí v ní totiž během svého života stráví více než 90 tisíc hodin, odhadují nejrůznější statistiky. Ale co nějaká adekvátní kompenzace, a to třeba v podobě strmého kariérního postupu a odpovídajícího finančního ohodnocení? Pokud máte pocit, že po podnikovém žebříčku stoupají jen kolegové a vaši maličkost šéf pořád nějak přehlíží, možná si za to můžete sami. Čím si lidé v práci nejvíce škodí? Tady je pár příkladů!

Věčný stěžovatel? Ten tvrdý chleba má

Někdy vám není po chuti teplota termostatu, jindy nahlas kritizujete novou zakázku a zadané úkoly, ve kterých vidíte jen další zbytečný přesčas. A firemní počítač nebo telefon? S tím si nerozumíte už vůbec, což dáváte patřičně najevo. Tak jistě, projevit svůj názor je někdy skutečně potřeba, ale permanentní negativní přístup postup v kariéře opravdu nezajistí. A vaší oblíbenosti v kolektivu rozhodně nepřidá!

Zahálka se neodpouští

S termíny si hlavu příliš neděláte? Jistě, proč se také stresovat něčím, co „ještě počká“, že? Ale jak dlouho! Ani tudy cesta k povýšení rozhodně nevede. Zaměstnavatelé si cení hlavně zodpovědnosti a stoprocentního nasazení. Pokud obojí jaksi postrádáte, nemůžete se divit, že vám vyšší pozice stále uniká. Kde ještě může být překážka?

Časté absence vadí všem

Když je člověk nemocný nebo se musí postarat o nemocné děti, do práce jít opravdu nemůže. Co ale jiné případy? Třeba výmluvy na rodinné důvody, preventivní lékařské prohlídky, prasklé vodovodní potrubí v domácnosti, nepojízdné auto nebo nutnost převzetí důležité zásilky? Stává-li se, že v práci spíše nejste, protože se vám do ní jednoduše nechce, je jasné, že nebudíte příliš seriózní dojem. A váš šéf si toho je moc dobře vědom…

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4740363/ - celý článek






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat