Prostreno.cz

Zelný pekáček

Zelí je základem, doplňkem i přílohou klasické české kuchyně.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 1h a 45min

    30min příprava

    1h a 15min vaření

  • 572 kJ / 136 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy13g
tuky7g

Ingredience na

  • 1 kg bílého zelí
  • 450 g mletého masa
  • 300 g vařené rýže
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce cibule
  • 1 lžička soli
  • 0,5 lžičky mletého bílého pepře
  • 2 lžičky majoránky
  • 500 ml domácího zeleninového vývaru
  • 2 ks vejce
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Zelí nakrájejte na proužky, nasypte ho do hrnce, zalijte vodou, osolte a 10 minut vařte. Po deseti minutách zelí sceďte a nasypte do větší mísy.
  2. V kastrolu nechte na oleji zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte maso a duste 10 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
  3. Maso, zelí a rýži promíchejte v misce a dochuťte majoránkou.
  4. Směs dejte do vymazaného pekáčku, nebo zapékací misky.
  5. Ve vývaru rozšlehejte vejce a vývarem přelijte maso a zelí.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 50 minut.
  7. Před podáváním můžete ozdobit brusinkami.

TIP:

V období růstu hub můžete použít namísto mletého masa lišky, nebo jiné houby.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    64,20g
  • Sacharidy:

    225,86g
    • Cukry:

      17,40g
  • Tuky:

    238,48g
  • Vláknina:

    68,00g

Aktivita pro spálení: 136 kcal

17

minut jízdy na kole

12

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Brokolicové nugety se sýrem

(17 hlasů)
55min
916 kJ

Těstoviny s brokolicí

(14 hlasů)
1h a 30min
1152 kJ

Treska zapečená s bramborovou kaší

(8 hlasů)
1h a 30min
723 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zelný pekáček

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat