Prostreno.cz

Dušená vepřová kotleta

Vepřové maso dušené s nakládanou zeleninou.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 723 kJ / 172 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy4g
tuky14g

Ingredience na

  • 800 g vepřové kotlety bez kosti
  • 2 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml vody - nebo zeleninový vývar
  • 4 lžíce rajského protlaku
  • 200 ml smetany
  • 1 sklenička nakládané zeleniny - á 350 g
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět pokrájenou cibuli.
  2. Přidejte nakrájený česnek a maso nakrájené na kostky. Restujte za stálého míchání přibližně 3 minuty.
  3. Maso poprašte moukou, dobře promíchejte a zalijte vodou, nebo vývarem.
  4. Přidejte rajský protlak, scezenou zeleninu, podle chuti osolte, opepřete a přikryté duste doměkka.
  5. Nakonec přidejte smetanu.
  6. Podávejte s bramborami a zeleninou.

TIP:

Zeleninu můžete použít podle vlastní chuti, může to být moravanka, nebo třeba zelenina k přípravě salátu. Pokud použijete na zalití pouze vodu, přidejte alespoň lžičku sypkého vývaru.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    80,24g
  • Sacharidy:

    217,11g
    • Cukry:

      11,20g
  • Tuky:

    162,32g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 172 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřová kýta s mrkví

(7 hlasů)
1h a 20min
750 kJ

Pikantní pečený bůček

(15 hlasů)
4h a 10min
1018 kJ

Masová roláda

(12 hlasů)
3h a 5min
1148 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušená vepřová kotleta

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat