Prostreno.cz

Grilované kapří podkovy

Kapří podkovy marinované v pomerančové šťávě.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 25min

    60min příprava

    25min vaření

  • 433 kJ / 103 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy6g
tuky5g

Ingredience na

  • 4 ks kapří podkovy - můžou být i z candáta, nebo lososa
  • 0,5 lžičky soli
  • 1 lžíce strouhané pomerančové kůry
  • 2 lžíce strouhané citronové kůry
  • 8 lístků čerstvé, nasekané bazalky
  • 1 lžíce medu
  • 100 ml pomerančové šťávy, nebo džusu
  • 60 ml citrónové šťávy
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 2 ks lahůdkové cibulky
  • 1 ks pomeranče
  • K podávání
  • 1 ks citrón

Postup přípravy

  1. V malé misce smíchejte sůl, pomerančovou kůru, citronovou kůru, nasekanou cibulku a bazalku. Směs dejte stranou.
  2. V mělké misce promíchejte med, pomerančovou a citrónovou šťávu, olej a prolisovaný česnek.
  3. Do této směsi vložte rybí podkovy a marinujte je minimálně 30 minut, během této doby alespoň jednou ryby otočte.
  4. Gril předehřejte na středním teplotu.
  5. Ryby vložte do grilovacích kleští na grilování ryb a ryby grilujte přibližně 20 až 25 minut, podle velikosti porcí.
  6. Před podáváním posypte připravenou strouhanou kůrou se solí.
  7. Podávejte s plátky citrónu a pomeranče.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,21g
  • Sacharidy:

    201,80g
    • Cukry:

      107,61g
  • Tuky:

    107,88g
  • Vláknina:

    10,00g

Aktivita pro spálení: 103 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

30

minut uklízení



Podobné recepty

Ryba s mandlovou strouhankou

(9 hlasů)
50min
812 kJ

Salát s uzeným lososem

(2 hlasů)
25min
398 kJ

Ryba zapečená s paprikou

(3 hlasů)
55min
547 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilované kapří podkovy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat