Prostreno.cz

Gratinovaná zelenina

Zelenina zapečená s rajčatovou omáčkou.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 218 kJ / 52 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy6g
tuky3g

Ingredience na

  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 2 lžíce oleje na vymazání
  • 2 ks lilků
  • 2 ks menší cukety
  • 4 ks rajčat
  • 4 lžíce strouhaného parmazánu
  • Na omáčku
  • 1 plechovka konzervovaných rajčat - 400 g
  • 1 ks cibule - velmi jemně nasekané
  • 2 stroužky česneku - prolisovaného
  • 0,5 lžičky mleté sladké papriky
  • 2 špetky sušeného tymiánu
  • 2 špetky sušeného oregana

Postup přípravy

  1. Zeleninu nakrájejte na plátky a uložte je střídavě do vymazané zapékací misky. Zeleninu podle chuti osolte a opepřete.
  2. Pro přípravu omáčky: Do rendlíku dejte konzervovaná rajčata a ostatní suroviny k přípravě omáčky. Vařte za občasného míchání 10 minut.
  3. Připravenou směsí přelijte zeleninu v zapékací misce.
  4. Zapékejte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 25-30 minut.
  5. Před podáváním posypte zeleninu nastrouhaným parmazánem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    83,96g
  • Sacharidy:

    272,02g
    • Cukry:

      35,84g
  • Tuky:

    150,39g
  • Vláknina:

    126,20g

Aktivita pro spálení: 52 kcal

6

minut jízdy na kole

4

minut běhu

15

minut uklízení



Podobné recepty

Plněný lilek

(2 hlasů)
1h a 35min
865 kJ

Špagety s brokolicí

(14 hlasů)
1h a 10min
618 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Gratinovaná zelenina

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat