Prostreno.cz

Polévka z čerstvých rajčat

Italská polévka z čerstvých rajčat s kokosovým mlékem a šafránem.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 375 kJ / 89 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy10g
tuky4g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Do kokosového mléka dejte špetku šafránu, stačí pár snítek.
  2. Rajčata oloupejte a nakrájejte.
  3. Oloupanou mrkev nastrouhejte.
  4. V hrnci na olivovém oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou šalotku.
  5. Do hrnce přidejte nakrájená rajčata, nastrouhanou mrkev bobkový list a tymián.
  6. Zalijte vývarem, vínem a vařte 25 minut.
  7. Z polévky vyndejte bobkový list a polévku rozmixujte.
  8. Do polévky přidejte kokosové mléko se šafránem a polévku nechte projít varem.
  9. Polévku podávejte s kouskem mozzarelly, lžíci nakrájených rajčat, posypanou pažitkou.
  10. V Itálii se k polévce podávají tyčinky Grissini. Podle chuti můžete do polévky přidat kajenský pepř.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    67,90g
  • Sacharidy:

    261,26g
    • Cukry:

      28,01g
  • Tuky:

    164,61g
  • Vláknina:

    82,30g

Aktivita pro spálení: 89 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

26

minut uklízení



Podobné recepty

Jednoduchá pórková polévka

(3 hlasů)
40min
238 kJ

Kopřivová polévka

(4 hlasů)
40min
368 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z čerstvých rajčat

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat