Prostreno.cz

Vepřové plátky ve smetanové omáčce

Plátky vepřové panenky se smetanovou omáčkou z pečené kořenové zeleniny.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 598 kJ / 142 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy6g
tuky10g

Ingredience na

  • 700 g vepřové panenky
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 400 g míchané kořenové zeleniny - celer,petržel,mrkev
  • 150 ml vody
  • 200 ml jablečné šťávy - neslazené
  • 200 ml 33% smetany
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 2 špetky sušeného rozmarýnu
  • 1 lžíce sypkého bio vývaru
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky
  • Na ozdobu
  • 4 snítky čerstvého rozmarýnu - volitelné

Postup přípravy

  1. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájejte, dejte do pekáčku, podlijte 150 ml vody, přikryjte a pečte 35 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Měkkou zeleninu rozmixujte.
  2. V rendlíku zahřejte jablečnou šťávu, přidejte rozmixovanou zeleninu, sypký vývar, sušený rozmarýn, hrubozrnnou hořčici a smetanu, přisypte jíšku a vařte 10 minut.
  3. Maso nakrájejte na plátky a dlaní je rozklepejte na sílu 1.5-2 cm.
  4. Plátky masa opečte na oleji s máslem z obou stran doměkka. Měkké maso lehce osolte, opepřete.
  5. Hotové maso vložte do omáčky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    57,54g
  • Sacharidy:

    272,81g
    • Cukry:

      20,00g
  • Tuky:

    301,19g
  • Vláknina:

    114,00g

Aktivita pro spálení: 142 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřová kotleta s jablky

(4 hlasů)
1h a 20min
529 kJ

Vepřové maso dušené s houbami

(1 hlasů)
1h a 20min
773 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové plátky ve smetanové omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat