Prostreno.cz

Vepřové maso na zázvoru

Pivo dodá masu už v marinádě skvělý nádech, během pečení šťávu mírně zkaramelizuje a dodá jí vyrovnanou chuť.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 2h a 0min

    30min příprava

    1h a 30min vaření

  • 963 kJ / 230 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny18g
sacharidy2g
tuky20g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Maso vložte do pekáčku osolte, posypte zázvorem, kmínem, pokapejte olejem a zalijte pivem. Maso přes noc v chladu marinujte.
  2. Troubu předehřejte na 180 ˚C.
  3. Maso vyjměte z marinády a osušte papírovým ubrouskem.
  4. V pekáčku rozehřejte sádlo a ze všech stran na něm maso opečte.
  5. Maso přelijte marinádou a pečte v troubě doměkka. Průběžně maso přelévejte vypečenou šťávou a podle potřeby podlijte pivem.
  6. Měkké maso nakrájejte přes vlákno na plátky, podávejte přelijte vypečenou šťávou, ozdobené bylinkami.

TIP:

Marinované maso je třeba osušit, aby při opékání neprskalo.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    49,60g
  • Sacharidy:

    128,00g
    • Cukry:

      3,00g
  • Tuky:

    256,70g
  • Vláknina:

    55,00g

Aktivita pro spálení: 230 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

68

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové maso s řapíkatým celerem

(5 hlasů)
1h a 20min
821 kJ

Vepřové plátky na olivách

(3 hlasů)
1h a 20min
926 kJ

Vepřová krkovice s bílým zelím

(3 hlasů)
1h a 50min
457 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso na zázvoru

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat