Prostreno.cz

Pěna z bílé čokolády

Třešňový pohár si můžete dopřát v létě i v zimě – třeba z konzervovaných černých třešní.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 45min

    45min příprava

  • 1146 kJ / 273 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy20g
tuky19g

Ingredience na

  • 300 g vypeckovaných třešní - čerstvé, mražené, nebo kompotované
  • 250 g kvalitní bílé čokolády - rozpuštěné
  • 2 ks vajec - žloutky a bílky odděleně
  • 200 ml 40% smetany ke šlehání
  • 2 lžíce pískového cukru
  • Na ozdobu
  • 4 lžíce vyšlehané šlehačky
  • Na posypání
  • 4 lžíce plátků mandlí - nasekaných

Postup přípravy

  1. Třešně krátce povařte s 1 lžící cukru.
  2. Žloutky se zbytkem cukru vyšlehejte nad horkou vodní lázní.
  3. Přimíchejte rozpuštěnou čokoládu a šlehačku.
  4. Na závěr pomalu přimíchejte pevný sníh z bílků a dejte směs na cca 2 hodiny chladit do lednice.
  5. Část čokoládové pěny rozdělte do pohárů.
  6. Na pěnu dejte připravené třešně a nahoru dejte zbytek čokoládové pěny.
  7. Posypte mandlemi a ozdobte kopečkem šlehačky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,36g
  • Sacharidy:

    199,26g
    • Cukry:

      120,90g
  • Tuky:

    159,31g
  • Vláknina:

    11,80g

Aktivita pro spálení: 273 kcal

34

minut jízdy na kole

26

minut běhu

81

minut uklízení



Podobné recepty

Koláč s mákem a drobenkou

(9 hlasů)
2h a 30min
1277 kJ

Kávový koláč s polevou

(15 hlasů)
1h a 5min
1539 kJ

Pomerančový koláč

(9 hlasů)
1h a 15min
1359 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pěna z bílé čokolády

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat