Prostreno.cz

Polévka s řapíkatým celerem

Krém z řapíkatého celeru je podstatně svěžejší než z celeru bulvového.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 259 kJ / 62 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky3g

Ingredience na

  • 1.5 l domácího kuřecího vývaru
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 ks brambory - oloupané
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks malé cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 200 ml smetany na vaření
  • Na ozdobu
  • 6 snítek celerové natě

Postup přípravy

  1. Na másle nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli, přidejte očištěné, nakrájené stonky celeru a minutu míchejte.
  2. Zalijte vývarem, přidejte nasekaný česnek, bramboru nakrájenou na kostky a vařte 15-20 minut.
  3. Přibližně polovinu polévky rozmixujte a smíchejte s nerozmixovanou polévkou, polévka se tak zahustí.
  4. Přidejte víno, smetanu a polévku nechte projít varem.
  5. Podávejte ozdobené kousky celerové nati.

TIP:

Polévku můžete před podáváním lehce pokapat olivovým olejem.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    15,50g
  • Sacharidy:

    91,60g
    • Cukry:

      10,33g
  • Tuky:

    95,49g
  • Vláknina:

    6,00g

Aktivita pro spálení: 62 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

18

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí polévka s řapíkatým celerem

(2 hlasů)
1h a 20min
324 kJ

Polévka s těstovinovou rýží

(1 hlasů)
50min
365 kJ

Polévka z lahůdkové cibulky

(4 hlasů)
50min
494 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka s řapíkatým celerem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat