Prostreno.cz

Hovězí hrudi na mrkvi

Šťavnaté hovězí maso bude chutnat všem i když zrovna mrkev nemusí.

  • 3h a 5min

    25min příprava

    2h a 40min vaření

  • 545 kJ / 130 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy5g
tuky6g

Ingredience na

  • 1.2 kg hovězí hrudi
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 150 g anglické slaniny - nakrájená na kostičky
  • 3 lžíce worcestrové omáčky
  • 4 lžíce kečupu
  • 2 ks cibule
  • 2 ks velké mrkve
  • 400 ml hovězího vývaru

Postup přípravy

  1. Očištěné maso ze všech stran osolte.
  2. V pekáčku rozehřejte olej, přisypte nakrájenou slaninu a oloupanou, nakrájenou cibuli.
  3. K cibuli vložte maso a opečte ho ze všech stran.
  4. Maso podlijte vývarem, pokapejte worcestrovou omáčkou, kečupem, přikryjte a pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 60 minut.
  5. Po 60 minutách přisypte k masu mrkev nakrájenou na kostičky a přikryté pečte v troubě, až je maso zcela měkké. Pokud je třeba, podlijte maso dalším vývarem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    67,34g
  • Sacharidy:

    70,90g
    • Cukry:

      32,14g
  • Tuky:

    140,50g
  • Vláknina:

    4,10g

Aktivita pro spálení: 130 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí dušené se zelím

(2 hlasů)
2h a 25min
598 kJ

Hovězí svíčková s chřestem

(6 hlasů)
55min
690 kJ

Hovězí maso s hlívou

(1 hlasů)
0min
659 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí hrudi na mrkvi

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat