Prostreno.cz

Dušené vepřové kostky

Vepřové maso dušené s kapary a smetanou.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 1068 kJ / 255 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy9g
tuky20g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g vepřového masa - kýta, nebo pečeně
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 120 ml bílého vína
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 120 ml kuřecího vývaru
  • 150 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce kaparů scezené, okapané
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku nakrájené čerstvé petrželky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky , maso osolte a obalte v hladké mouce.
  2. Ve velké pánvi na středně vysoké teplotě zahřejte 2 lžíce másla se 2 lžícemi oleje.
  3. Přidejte nakrájené maso a ze všech stran maso orestujte , během restování posypte maso přibližně lžíci mouky.
  4. K masu přidejte bílé víno, citronovou šťávu , smetanu a vývar . Maso přikryjte a za častého promíchání duste doměkka.
  5. Když je maso měkké , přidejte k masu kapary a odkryté duste ještě 5 minut.
  6. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte smetanu.
  7. Před podáváním posypte maso nakrájenou petrželkou .
  8. Podávejte nejlépe s bramborovou kaší .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    41,42g
  • Sacharidy:

    99,10g
    • Cukry:

      2,80g
  • Tuky:

    239,40g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 255 kcal

31

minut jízdy na kole

24

minut běhu

76

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené vepřové kostky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat