Prostreno.cz

Zapečené mleté maso s tymiánem

Recept „vše v jednom“.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 987 kJ / 235 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy6g
tuky19g

Ingredience na

  • 300 g mletého masa
  • 300 g brambor
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 svazek čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce paprikové pasty
  • 2 stroužky česneku
  • 3 špetky soli
  • 200 g zelené papriky
  • 4 lžíce oleje
  • 100 g sýra Gouda

Postup přípravy

  1. Anglickou slaninu nasucho orestujte na pánvi. Mleté maso v míse podle potřeby osolte, promíchejte s paprikovou pastou, polovinou nasekaného tymiánu, prolisovaným česnekem a anglickou slaninou.
  2. Oloupané brambory nakrájejte na slabé plátky osolte, očištěnou papriku nakrájejte na kostky a obojí spolu promíchejte.
  3. Do zapékací mísy nebo vhodného pekáčku dejte mleté maso a pokryjte bramborami s paprikou, zakápněte olejem, přikryjte a pečte v troubě 35 minut.
  4. Po 35 minutách odkryjte, posypte zbytkem nakrájeného tymiánu, nastrouhaným sýrem a dopečte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    104,10g
  • Sacharidy:

    84,10g
    • Cukry:

      8,67g
  • Tuky:

    235,74g
  • Vláknina:

    20,00g

Aktivita pro spálení: 235 kcal

29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

70

minut uklízení



Podobné recepty

Brambory zapečené se slaninou a sýrem podle Itala

(27 hlasů)
35min
680 kJ

Zapečená kuřecí prsíčka se sekanou a sýrem

(14 hlasů)
1h a 50min
1403 kJ

Lehký recept na zapečené špagety Carbonara

(24 hlasů)
40min
1553 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Zapečené mleté maso s tymiánem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat