Prostreno.cz

Zapečený květák s pórkem

Zapečený květák jako příloha nebo samostatné jídlo.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 362 kJ / 86 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy6g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 hlávka květáku
  • 1 ks pórku
  • 150 g nastrouhaného sýra ementál
  • 200 ml mléka
  • 1 lžíce másla
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 lžička soli na vaření květáku

Postup přípravy

  1. Syrový květák rozeberte na růžičky a povařte 10 minut v osolené vodě.
  2. Na dno máslem vymazané zapékací mísy nasypte na kolečka nakrájený pórek a na pórek rozložte uvařený květák.
  3. V teplém mléce nechte rozpustit sýr, opepřete a ochuťte strouhaným muškátovým oříškem.
  4. Nalijte na připravenou zeleninu a ve vyhřáté troubě pečte 35-40 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,00g
  • Sacharidy:

    54,10g
    • Cukry:

      12,80g
  • Tuky:

    149,50g
  • Vláknina:

    23,00g

Aktivita pro spálení: 86 kcal

10

minut jízdy na kole

8

minut běhu

25

minut uklízení



Podobné recepty

Květákové placičky se šunkou

(24 hlasů)
50min
346 kJ

Květákové placičky

(30 hlasů)
50min
246 kJ

Květákové kari

(19 hlasů)
25min
307 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

hedvika
04.05.2016
heenna
28.04.2016
moniika
03.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zapečený květák s pórkem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat