Prostreno.cz

Fenyklová polévka

Polévka z fenyklu a dýně.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 289 kJ / 69 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky4g

Ingredience na

  • 600 g dýně - oloupané a nakrájené
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule - oloupané a nakrájené
  • 1 stroužek česneku - jemně nakrájený
  • 500 g fenyklu - očištěného a nakrájeného
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 150 ml mléka
  • 6 lžic bazalkového pesta

Postup přípravy

  1. Dýni rozprostřete na plech s pečicím papírem, pokapejte olejem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut.
  2. Na zbytku oleje orestujte cibuli a česnek, přidejte fenykl, pečenou dýni, zalijte vývarem a vařte 15 minut.
  3. Polévku rozmixujte, přidejte mléko a prohřejte. Podávejte se lžíci bazalkového pesta.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    17,50g
  • Sacharidy:

    69,50g
    • Cukry:

      15,00g
  • Tuky:

    149,53g
  • Vláknina:

    7,00g

Aktivita pro spálení: 69 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

20

minut uklízení



Podobné recepty

Polévka ze záhonku

(27 hlasů)
25min
464 kJ

Zeleninová polévka

(21 hlasů)
45min
252 kJ

Zeleninová polévka

(11 hlasů)
30min
147 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Fenyklová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat