Prostreno.cz

Salát z grilovaného avokáda, fety a quinoi

Recept z pořadu Když vaří táta. Salát ze zajímavé a velmi zdravé obilniny, které se také říká peruánská rýže.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 747 kJ / 178 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy16g
tuky11g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Nastavte na troubě režim grilu a předehřejte ji na 200 °C.
  2. Uvařte quinoi dle návodu na obalu.
  3. Avokádo oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a dejte do misky.
  4. Fetu natrhejte na kousky a přidejte k avokádu. Do misky vymačkejte citrónovou šťávu, nadrolte do misky chilli papričku, přidejte oregano, osolte a opepřete. Zakapejte olivovým olejem a vše dobře promíchejte.
  5. Směs dejte do malého pekáčku a vložte do trouby. Grilujte přibližně 5 minut, až je vše lehce zlatavé. Během grilování nezapomeňte směs promíchat.
  6. Uvařenou quinou zakápněte olivovým olejem, citrónovou šťávou, osolte a opepřete.
  7. Grilovanou fetu spolu s avokádem, salátem a quinou dejte na servírovací talíř, zlehka promíchejte a ihned servírujte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,00g
  • Sacharidy:

    226,00g
    • Cukry:

      22,20g
  • Tuky:

    148,80g
  • Vláknina:

    84,00g

Aktivita pro spálení: 178 kcal

22

minut jízdy na kole

16

minut běhu

53

minut uklízení



Podobné recepty

Ovocný zeleninový salát s Cranberries

(14 hlasů)
20min
308 kJ

Frise salát s javorovým sirupem

(13 hlasů)
20min
1215 kJ

Avokádový salát se slaninou

(9 hlasů)
25min
1202 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z grilovaného avokáda, fety a quinoi

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat