Prostreno.cz

Ryba na pomerančích

Ryba s fenyklem a pomeranči.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 55min

    15min příprava

    40min vaření

  • 567 kJ / 135 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy4g
tuky8g

Ingredience na

  • 1,2 kg očištěné ryby - cejn, kapr, candát apod.
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 větvičky rozmarýnu
  • 1 ks velkého pomeranče - nakrájeného na plátky
  • 1 ks cibule fenyklu
  • 3 lžíce kaparů
  • 1 ks červeného pomeranče - nakrájeného na plátky

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Rybu osolte, opepřete a opečte na rozehřátém oleji s máslem a rozmarýnem.
  3. Rybu i s olejem a rozmarýnem přeložte do zapékací misky, obložte plátky pomerančů, na plátky nakrájeným fenyklem, malinko podlijte vodou, nebo vývarem a pečte v troubě 25 minut.
  4. Posypte kapary a nechte ještě 5 minut v troubě.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,62g
  • Sacharidy:

    162,40g
    • Cukry:

      27,14g
  • Tuky:

    205,60g
  • Vláknina:

    78,00g

Aktivita pro spálení: 135 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Rýže s paprikou a krevetami

(11 hlasů)
60min
500 kJ

Ryba v pikantní omáčce

(12 hlasů)
40min
449 kJ

Karbanátky z rybího masa

(9 hlasů)
1h a 5min
768 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba na pomerančích

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat